Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

Han lever i det förgångna

/
Insändare

Anders Franck lever kvar i det förgångna vad hamnen beträffar (insändarsidan den 19/3)! Den nya containerhamnen i Sundsvall kommer att ta över det mesta av fjärrgodset från Gävle Hamn. 75 procent av godsflödet i Gävle Hamn är gods från det som kallas Norrland som transporteras med lastbil till Gävle.

Sundsvall har mycket bra järnvägsförbindelse till den stora Atlanthamnen via Trondheim, en förbindelse som Gävle helt saknar. Stålverken i Dalarna skickar allt mer gods via Västerås och Södertälje, Kvarnsvedens pappersbruk som tillverkar tidningspapper skickar inget över Gävle utan det mesta går via Göteborg.

Gävle Hamn var på 1990 talet Kvarnsvedens hemmahamn och mycket stora kvantiteter tidningspapper skeppades ut till Europa via fartyg från Granudden. I dag ligger den en gång Europas största trä- och pappersterminalem öde utan någon fartygstrafik.

Tyvärr har vi sett hur hamnen gradvis blir mindre och mindre vad mängden gods beträffar. Utan flygbränslet så finns troligen inte någon hamn kvar inom fem år!

Hamnarbetare

Vad känner du efter att ha läst denna artikel?
Älska
0
Haha
0
Wow
0
Ledsen
0
Arg
0

Har du också något att säga?

Skriv en insändare eller debattartikel.

Skriv artikel
Annons

Läs mer i appen

Superlokalt. Superenkelt. Ladda ned vår app nu och kom ännu närmare dina nyheter

Ladda ned
Annons
Annons