Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

Ingen hjälp att få för en fattig

Insändare

Jag har vikt över 30 år av mitt liv åt att arbeta åt kommunen och sedan en tid tillbaka är jag sjukpensionär och lever på mindre än 8 000 kronor varje månad i pension. Nu är det ju mitt fel att Försäkringskassan dragit för lite skatt så jag fick en faktura på cirka 8 000 kronor som jag tyvärr ej har råd att betala som ensamstående – fattig som jag är.

Kronofogden och sociala tyckte att det räckte att jag ska leva på 2 400 kronor i månaden efter att jag betalat mina fasta räkningar och sedan mars månad i år drar fogden över 1 000 kronor på min lilla pension.

Förtvivlad över att leva under existensminimum ringde jag sociala där jag fick ett varmt bemötande – jag skulle låna pengar av någon för att betala min skatteskuld.

Sverige är fantastiskt, politiker kan ta ut höga löner och arvoden i oändlighet men en fattig gammal pensionär som jag ska man krama sista blod droppen ur fast jag knappt har nåt att ge. Vilket förtroende detta ger eftersom ni diskriminerar mig och förnekar mig rätten till att leva med existensminimum?

Christina

Vad känner du efter att ha läst denna artikel?
Älska
0
Haha
0
Wow
0
Ledsen
0
Arg
0

Har du också något att säga?

Skriv en insändare eller debattartikel.

Skriv artikel
Annons

Läs mer i appen

Superlokalt. Superenkelt. Ladda ned vår app nu och kom ännu närmare dina nyheter

Ladda ned
Annons
Annons