Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

Låt oss inte förlora hoppet för dessa barn

Insändare

Krigets barn går vidare i en tomhet, utan familj, framtidstro och trygghet. Ett krig är ändå alltid ett krig. Ett tillstånd av blod, svett, tårar och dödande. Splittrande familjer, söndertrasade familjer, apatiska individer, sorg, begravning, tomhet och mörker.

Barnen som bara är klämda bland de vuxnas omogna sätt att interagera med varandra. Maktbegär, gränsuppsättningar och vi och dem tänkande skapar intriger som lämnar röda skyldiga fotspår efter sig.

Barnen riskerar att fortsätta i dessa fotspår på grund av att de inte känner att det finns något bättre sätt att leva på än genom krig. Det är så svårt att sätta sig in i dessa känslor som många krigsdrabbade barn kände för decennier sedan, förra veckan, i går eller som de känner i dag och som de förmodligen kommer att känna i morgon också.

Låt oss inte förlora hoppet helt för dessa barn, för dessa vuxna eller för dessa områden i världen. Då slår vi bara på oss själva. För om våra hjärtan mörknar så är vi inga bättre människor än andra. Då riskerar även vi att hamna i krig.

Hjälp på det sätt du kan om det så bara handlar om att tänka på andra och ha medlidande så är det bättre än att bara se på med oberörda känslor.

Det handlar inte bara om att ge bistånd även om det hjälper till oerhört mycket och det ska man fortsätta med om man kan, men det handlar också om att försöka förstå, känna med och för andra.

Att känna hopp för dessa områden och en tro om en bättre framtid och framförallt känna kärlek till andra medmänniskor.

Daniela J

Vad känner du efter att ha läst denna artikel?
Älska
0
Haha
0
Wow
0
Ledsen
0
Arg
0

Har du också något att säga?

Skriv en insändare eller debattartikel.

Skriv artikel
Annons

Läs mer i appen

Superlokalt. Superenkelt. Ladda ned vår app nu och kom ännu närmare dina nyheter

Ladda ned
Annons
Annons