Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

Läxor och prov – pressen för stor

Insändare

Läxor,läxor och mer läxor Vi tycker att det är för mycket läxor i skolan. Det är för mycket press med alla läxor, prov och idrott samtidigt, man får liksom inte ihop det. Alla måste ju få hålla på med en sport och hålla på med det man vill utan att skolan ska ta över. Man måste sitta sena kvällar för att det är prov och läxor och då kan man inte ge sitt bästa i skolan och sen kanske det fortsätter så nästa dag så går det inte och det leder till att betygen sänks.

Enligt Skolverket år 2007 hade Sverige mest skolkande elever i världen, för att dom inte klarade av alla prov och läxor. Då kan man ju ta bort läxorna i skolan så att skolkningen minskar och skolan återgår till ett ställe där man lär sig saker.

Vi kan förstå att vissa gillar läxor för att man slipper göra allt i skolan, men om folk börjar skolka för att det är mycket läxor så måste någonting hända. Det kan ju inte gå ut över skolan så varför inte bara ta bort läxorna så blir det kanske bra igen. Vi går i årskurs 7 och går i skolan mellan 8:00-15:30, sen ska vi även lägga en timme efter skolan på läxor innan träningen och sen även en timme efter träningen. Detta blir väldigt svårt att få ihop. Vuxna har inte så här långa dagar så varför ska vi?

V och C

Vad känner du efter att ha läst denna artikel?
Älska
0
Haha
0
Wow
0
Ledsen
0
Arg
0

Har du också något att säga?

Skriv en insändare eller debattartikel.

Skriv artikel
Annons

Läs mer i appen

Superlokalt. Superenkelt. Ladda ned vår app nu och kom ännu närmare dina nyheter

Ladda ned
Annons
Annons