Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

Många frågor om Campus Sätra

Insändare

En fråga till Gavlegårdarna angående Campus Sätra.

Hur kan hyrorna på studentlägenheterna vara dyrare än många lägenheter i motsvarande storlek på till exempel Jökelvägen? Ni vet ju att det är studenter som bor i dem.

Hur kan ni kalla Campus för Campus när barnfamiljer och icke-studenter flyttar in i husen och vägg i vägg på området? Är det inte falsk marknadsföring att kalla det för Campus? Studenter har andra rutiner och dygnsrytmer än de som inte studerar, man är uppe sent och läser, kanske har tentafester mitt i veckan (eller har skickat in ett examensarbete och vill slappna av och ha roligt) vilket inte fungerar om man har en barnfamilj vägg i vägg. Vi har nollningar också.

Hur kommer det sig att hyrorna är dyrare, men att man inte kan få exempelvis plugghål i väggen åtgärdade, med argumentet att ”Nej det fixar vi inte eftersom det är en studentlägenhet”?

Varför kan inte studenter söka vanliga lägenheter (om de vill) när de i många fall är billigare, med argumentet att man inte har en inkomst (vi har CSN)? Dessutom hänvisa dem till studentlägenheter som är dyrare? Ologiskt!

Campus är inte optimalt för studenterna i vilket fall. Det är med Gävlemått mätt långt till skolan. Ska man sen träna efter skolan eller ska handla så är det ganska långt till de olika ställena, speciellt om man vill hem emellan. Varför går inga bussar från Campus direkt till Högskolan, i alla fall på morgonen kanske fram till klockan 13? Hur kan hyrorna vara motiverade?

Avslutningsvis, många (kanske de flesta städer) med studenter har tio månaders hyra eftersom studenter många gånger inte fått sommarjobb eller har föräldrar som kan betala ens studentlägenhet. Gavlegårdarna har tolv månaders hyra för studenter. Varför? På vilket sätt gör allt detta Gävle till en studentvänlig stad?

Undrande

Svar direkt:

Hej Undrande!

Jag hjälper dig gärna att reda ut dina frågeställningar men det skulle ta mycket plats i tidningen då varje fråga kräver ett längre svar. Hör gärna av dig till mig så att du kan få svar på dina funderingar.

Mvh

Pia Karlsson, Förvaltare

Tel 026-172806

Vad känner du efter att ha läst denna artikel?
Älska
0
Haha
0
Wow
0
Ledsen
0
Arg
0

Har du också något att säga?

Skriv en insändare eller debattartikel.

Skriv artikel
Annons

Läs mer i appen

Superlokalt. Superenkelt. Ladda ned vår app nu och kom ännu närmare dina nyheter

Ladda ned
Annons
Annons