Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Detta är en annons
Annons

Två monument i träda

/
Insändare

Sandvikens kommun har skaffat två anläggningar som i stort sett ligger i träda.

Det första monumentet, som kostade 21 miljoner kronor, är skidspåret i Högbo (pay & ski) som trots goda väderleksförhållanden ännu inte har öppnat.

Vid invigningen för några år sedan meddelades att spåret skulle klara plus 15 grader och att åkningen skulle börja i oktober månad. Nu har vi haft minusgrader på nätterna i flera veckor.

Hur tänker ledningen för kommunen? Ska man inte utnyttja investeringen? Eller skall vi vänta på att snön kommer så slipper man dra igång verksamheten?

Det behövs 600 skidåkare per dag och 50 åkdagar per år för att motivera en investering på 21 miljoner kronor innan snön kommer. Skynda på innan det börjar snöa!

Det andra monumentet är Göransson Arena. Evenemangen lyser med sin frånvaro. Det är endast bandy cirka 1 200 till 1 500 personer som utnyttjar arenan. Det verkar som om kostnaderna för evenemangen överstiger intäkterna.

Ta till exempel Melodifestivalen där arenan fick byggas om för stora kostnader för att klara evenemanget. Hur ser framtiden ut? Varje gång jag åker förbi evenemangstavlan lyser den vit utan text.

Trött skattebetalare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons

Läs mer i appen

Superlokalt. Superenkelt. Ladda ned vår app nu och kom ännu närmare dina nyheter

Ladda ned
Annons
Annons