Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

Europarådet mot mänskliga rättigheter

Ledare

Riksdagsledamoten Carin Hägg, S, har all anledningen att vara bedrövad denna vecka. Hon skrev en motion till Europarådet där kvinnans rätt till vård i samband med abort skulle stärkas.

Genom en hel del omskrivningar av den rapport som följde av motionen lyckades abortmotståndare betona vårdpersonalens rätt att inte jobba med aborter. Det var inte riktigt så Hägg menade.

Debatten om abort blir alltid infekterad - därför att den ena sidan menar att det handlar om den mänskliga rättigheten att själv avgöra vad som händer med ens kropp, den andra sidan menar att det handlar om mord. Det är mänskliga rättigheter, mot mänskliga rättigheter. Människoliv mot rätten till sitt liv.

Det är klart att ett aborterat foster inte är ett mänskligt liv, utan ett mänskligt embryo. Det är fullständigt självklart att om man söker vård för abort ska man få det. Vårdpersonal som inte vill utföra aborter bör söka sig till andra delar av vården.

Europarådet tassar i väldigt farliga marker, och måtte Carina Hägg med flera lyckas stoppa detta. Europarådets beslut visar dessutom på det vådliga i att försöka påverka andra länders lagstiftning på detta område.

Vad känner du efter att ha läst denna artikel?
Älska
0
Haha
0
Wow
0
Ledsen
0
Arg
0

Har du också något att säga?

Skriv en insändare eller debattartikel.

Skriv artikel
Annons
Annons
Annons