Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Huge blev mållöst i hemmapremiären

Hemmapremiären blev ingen rolig historia för Huge. Mot topptippade Kvarnsveden släppte man in fem mål och skapade inte många chanser framåt. Samtidigt var matchen jämnare spelmässigt än vad siffrorna visar.

− Vi bjuder på fyra av målen, säger Huges tränare Henrik Isaksson.

Annons

Matchen inleddes lovande av hemmalaget som hade ett farligt skott på mål redan i den andra minuten. Därefter böljade spelet fram och tillbaka i några minuter innan Kvarnsveden tog ledningen.

Bortalaget ökade på ledningen efter en dryg halvtimme när matchens bästa spelare Pontus Hindrikes fick prickskjuta in bollen. Ställningen i paus var 0−3 sedan Kvarnsveden satt ännu en boll i slutet på halvleken.

− Vi ligger under med 0−3 i halvtid trots att första halvlek inte var någon katastrof spelmässigt. Kvarnsveden skapar inte fler målchanser än oss. I andra halvlek gick vi för ett tidigt mål och när vi inte fick det gick luften ur, säger Henrik Isaksson.

Andra halvlek blev chansfattig men bortalaget lyckades ändå göra två mål till och Huge hade inte mycket att hämta.

Att matchen flyttades från Kastvallen till Strömvallen kan ha påverkat Huges insats, men det är ingenting Henrik Isaksson vill skylla på.

− Självklart vill man spela sina hemmamatcher på hemmaplan, men nu hade vi de här förutsättningarna och då är det så.

Fem insläppta mål kan ge huvudbry för vilken tränare som helst men Henrik Isaksson var mest fundersam över hur målen kommit till.

− Jag har aldrig varit med om att förlora med 0−5 utan att motståndarna skapar några klara målchanser. Dom skapar nästan ingenting, ändå gör de fem mål. Vi släpper in alldeles för enkla mål.

Annons
Annons
Annons