Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäsfans åker tåg med Goa Gubbar

I morgon möts Brynäs och Frölunda i Läkerol Arena. Och räkna med tuff kamp, men också förbrödring på läktarna.
Närmare 200 supportrar till båda klubbarna reser med ett gemensamt, specialchartrat tåg, från Göteborg till Gävle för att se matchen.

Annons

– Vi är 53 brynäsare och 130 Frölundafans som är inbokade på resan just nu, berättar Sissi Abazi, ordförande i Brynäs supporterklubb väst (Bskv).

Det blir en unik hockeyresa från Göteborg till Gävle med avgång 07.00 i morgon, lördag. För första gången samsas Frölunda och Brynäs supportrar från Västsverige i en gemensam resa.

– Vi har väldigt fin relation till Frölundas fans. Det här ska bli jättekul, säger Bskv:s ordförande och urgöteborgaren Sissi Abazi (tidigare Johansson).

Tågresan och matchbiljett kostar 550 kronor per person och det är Brynäsfansen i Göteborgstrakten som tillsammans med Frölundas supporterklubb Goa Gubbar som styrt upp resan.

– Vi har fixat allt med att chartra ett eget tåg och så vidare, vi har jobbat hårt för att få detta att fungera och folk anmäler sig fortfarande, berättar Sissi Abazi.

Hon ser fram emot resan och matchen, men är trots det lite irriterad på Brynäs IF:s mottagande av fansen.

– Vi hade hoppats att Brynäs skulle hjälpa oss med busstransport från tågstationen i Gävle och upp till Läkerol Arena. Men det svar vi fick var att vi alla får åka med de vanliga stadsbussarna och betala 40 kronor per skalle. Vi hade hoppats på ett litet bättre mottagande när vi kommer till Gävle.

• Hur tänker du då?

– Hade vi varit huliganer skulle Brynäs ha hämtat oss med bussar på stationen, men nu när vi är fredliga vill de att vi ska ta oss upp själva. När vi inte ville det, det är många som aldrig varit i Gävle förr och det kan bli struligt med folk som inte tar sig upp i tid, och bad dem fixa bussar så sa Brynäs att de kommer att fakturera oss 9 000 kronor för den kostnaden.

• Oj, det låter mycket.

– Ja, det är inte klokt. Vi är Brynäs största supporterklubb, vi är 650 medlemmar vilket är fler än Brooklyn Tigers och ändå får vi väldigt lite hjälp av Brynäs i vårt arbete, säger Sissi Abazi som tycker att Brynäs borde stå för kostnaden att hämta fansen.

– Vi åker flera tusen mil varje år för att se Brynäs spela och det känns inte som vi får något tillbaka, suckar Abazi.

Brynäs klubbdirektör Hans-Göran Karlsson har svårt att köpa kritiken.

– Först och främst är en del av de här uppgifterna lite mer än vad jag känner till. Sedan kan inte vi betala bussbiljetterna åt alla supportrar, det skulle inte fungera, säger Hans Göran och fortsätter:

– Det vi kan göra är att stå för bra service och se till att logistiken fungerar så smidigt som möjligt. I det här fallet har vi fixat till en speciallösning där stadsbussarna kör supportrarna direkt från tågstationen till Läkerolen, och sedan tillbaka. Men bussbiljetterna kan ju inte vi stå för.

Annons
Annons
Annons