Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynässtjärnor kan stoppas från Europaslutspelet

Brynäs lottades mot Luleå i European Trophy-slutspelet – samtidigt som Tre Kronor spelar en landslagsturnering i Moskva.

Men krocken oroar inte Brynäs.

– Sånt brukar alltid lösa sig, säger klubbdirektören Hans-Göran Karlsson.

Annons

I mitten av december är det dags för Brynäs att resa till Wien där hundratusentals kronor står på spel.

Men ombord på flyget till den österrikiska huvudstaden kanske inte Brynäs främsta spelare finns – de riskerar att stoppas från först och främst den kvartsfinal mot Luleå, som lottades i går.

Svenska ishockeyförbundet har ännu inte gett de fyra elitserieklubbarna som deltar i den europeiska klubblagsturneringen dispens för att vara med. I stället riskerar Brynäs att ha sina tongivande spelare någon annanstans i Europa – i Moskva.

European Trophy krockar nämligen med den förutbestämda landslagsturneringen Chanel One Cup.

– Jag vet faktiskt ingenting om det där. Men det är ju en olycklig krock och det är klart att vi vill ställa upp med vårt bästa lag, säger Brynästränaren Tommy Jonsson.

Än så länge har inte de inblandade elitserieklubbarna tagit en diskussion med Svenska ishockeyförbundet, men Brynäs klubbdirektör Hans-Göran Karlsson är övertygad om att fjolårets svenska mästare kan få med sina bästa spelare till Wien.

– Vi kommer att ha en dialog och när vi har haft det är jag säker på att vi kommer fram till något vi är överens om. Sånt här brukar lösa sig, säger Karlsson.

Brynäs riskerar även att drabbas extra tungt för att de har landslagsaktuella spelare. Vid samma tidsperiod som European Trophy-slutspelet avgörs har även Småkronorna förbundskapten Roger Rönnberg kallat till ett JVM-läger i Norrtälje inför VM i Ryssland.

Med på det lägret lär garanterat Brynästalangerna Elias Lindholm, Christian Djoos och Emil Molin finnas.

– Ja, det är ju inte bara ett landslag som spelar. Men vi har en bra dialog med förbundet och brukar komma överens, säger Hans-Göran Karlsson.

Annons
Annons
Annons