Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gunnar Persson tillbaka i Brynäs

Förra året tackade Bert Robertsson nej – och hamnade som alla vet i Skellefteås bås istället.

Men nu har Brynäs fått sin tränarstab komplett när Gunnar Persson återvänder till Gävle.

– Det ska bli ruggigt kul att komma hem igen, säger han.

Annons

Gunnar Persson har både spelat i och tränat Brynäs under många år. Han var till exempel med som assisterande till Roger Melin vid det förra SM-guldet 1999. Och tog även över som huvudansvarig när Esko Nokelainen fick sparken hösten 2002.

Därefter har han tränat Rögle, Linköping, Borås, Rögle igen och nu senast två väldigt framgångsrika säsonger tillsammans med Roger Melin i AIK.

– Jag kom till Brynäs från Åbyggeby 1974 sedan var jag i klubben i 23 år innan vi flyttade till Ängelholm, självklart känns det speciellt att få komma hem igen. Jag är glad för Brynäs skull att de vann SM-guld, det var de värda helt klart, säger Gunnar Persson som nu återvänder till något helt annat än det han lämnade 2004.

– Då var det problem ekonomiskt och spelmässigt. Nu upplever jag en helt annan anda och organisation i hela föreningen. Men många är kvar och jag känner nästan alla, det är väl bara spelarna jag inte är bekant med just nu.

Brynäs sportchef Micke Sundlöv är också väldigt nöjd och glad över att Persson vänder hemåt igen.

– Vi känner Gunnar och han känner oss. Vi vet vad vi får och han vet vad han kommer till

• Men behöver ni tre tränare? Det gick ju rätt bra den här säsongen om man säger så.

– Ja, verkligen. Det kunde inte gå bättre. Men vi har egentligen velat ha tre tränare hela tiden. Tommy och Janne har slitit enormt den här säsongen.

Det var för ganska exakt ett år sedan som Bert Robertsson var nära att tacka ja till ett erbjudande om att bli assisterande i Brynäs – men som alla vet valde han Skellefteå i stället – och resten är som det brukar heta historia.

Tanken nu är att Gunnar Persson ska sköta coachningen av backar, medan Janne Larsson tar hand om forwards och Tommy Jonsson får fortsatt det övergripande ansvaret.

– Dessutom ska jag ingå i projektet ”Morgondagens brynäsare” där jag ska hjälpa Ove Molin med de yngre talangerna.

Det var i februari som Gunnar Persson fick beskedet att det inte skulle bli någon fortsättning i AIK – och då tog också Micke Sundlöv första kontakten.

– Vi började prata lite om det fanns en öppning i Brynäs och det kändes förstås väldigt smickrande att de ville ha mig. Det känns också bra att jag får samma roll som jag haft i AIK, jag får jobba med backarna och individuellt med spelarna och vara lite bodyguard till huvudtränaren, säger Persson som skrivit ett ettårskontrakt – lika lång tid som Tommy Jonsson har kvar på sitt gällande kontrakt.

När det gäller spelarsidan berättar Micke Sundlöv att han hoppas att alla spelare tar sig hem från Las Vegas – där en stor del av spelartruppen firar SM-guldet just nu.

– Vi har inte avskrivit någon utan har en dialog med samtliga spelare vars kontrakt nu går ut, förklarar Micke Sundlöv.

Annons
Annons
Annons