Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lindbäck drar till Finland

Nästa NHL-stjärna från Gävle som tvingas söka speltid på annat håll: Anders Lindbäck.

Gamla brynäsare lockade Tampa Bay-målvakten bort från Brynäs – till finska ligajumbon Ilves.

– En bra lösning, säger Lindbäck.

Annons

Sedan NHL-lockouten blev verklighet har Anders Lindbäck tränat med Brynäs. Men eftersom klubben säger nej till korttidskontrakt har möjligheten till elitseriespel inte funnits för målvakten som inför säsongen skrev på ett envägskontrakt med NHL-laget Tampa Bay.

Nu får han däremot spela igen – i finska bottenlaget Ilves, sist i SM-liiga.

– Jag är jättetacksam att jag fått träna med Brynäs, men i slutändan ger inte det så mycket. Man vill ju spela matcher och utvecklas, säger Lindbäck till Sporten.

Redan tidigt i dag flyger han till Finland, dit gamla Brynässpelare lockade honom. I Ilves är Vesa Viitakoski, som spelade i Brynäs mellan 2004-06, tränare och målvaktstränaren är gamle Brynäsmålvakten Markus Korhonen.

– Jag har pratat mycket med Korhonen, det gjorde så klart mycket att han är målvaktstränare där. Jag känner ju honom sedan min tid i Brynäs, han var lite som en mentor till mig när jag började komma upp i a-laget.

Men likt Nicklas Bäckström kan Lindbäck ändå till slut hamna i Brynäs, om NHL-säsongen helt ställs in.

Kontraktet med Ilves sträcker sig fram till jul, med en option att fortsätta till årsskiftet.

– Då kan jag välja att göra någonting annat om jag vill. Och det känns bra att ha den möjligheten. Men helst av allt vill jag att de kan komma fram till en lösning i konflikten och att NHL-säsongen kan dra i gång, säger Lindbäck.

Där är parterna fortfarande inte nära varandra, det senaste beslutet är att de först och främst bekräftat att alla NHL-matcher som skulle ha spelats i november ställs in.

Annons
Annons
Annons