Luleås Kilström en man för Brynäs

Brynäs behöver förstärka på backsidan. Nu kan Sporten berätta att den snart 23-årige Lukas Kilström är nära ett avtal med Brynäs till nästa säsong.

För en tid sedan skrev Norrbottens kuriren att Lukas Kilström inte blir kvar i Luleå. Sportchefen Lars "Osten" Bergström bekräftade det mer eller mindre för tidningen med orden:

– Mycket pekar på att han (Kilström) drar till sydligare breddgrader. Jag tror att han trivs och skulle kunna tänka sig en förlängning, men han har en sambo som studerar i södra Sverige (Stockholm), sa Bergström till Norrbottens kuriren då.

Efter den artikeln har initierade bloggaren Mr Madhawk skrivit att Brynäs blir ny klubbadress för Kilström, som är son till den förre Brynäsbacken Mats Kihlström (oklart varför de stavar efternamnet olika).

Nu har Sporten egna källor på att den uppgiften stämmer. Lukas Kilström, som spelat två säsonger i Luleå, ska vara nära Brynäs – om det inte redan är klart. Enligt uppgift till bloggen hockeynonsens finns det även några andra klubbar som visat intresse.

Innan den snart 23-årige backen kom till Luleå spelade han i Södertälje, som också är hans moderklubb. Första säsongen i Luleå handlade mest om defensiva uppgifter, medan han i år blommat ut till en offensiv kraft i topplaget Luleå. Förra säsongen drabbades han dessutom av en jobbig skada då han fick en puck i ansiktet och drabbades av en fraktur i käken.

Den här säsongen har han varit skadefri och på 47 matcher har han svara för 15 poäng (5+10) och har fina plus 15 i plus/minus-statistiken. Brynäs förlängde nyligen kontraktet med skadade backen Simon Bertilsson, men i truppen sitter såväl Victor Berglind, som långtidssjukskrivne Lars Jonsson på utgående kontrakt.

Sporten har sökt Lukas Kilström för en kommentar, utan att nå honom. Men han har tidigare sagt till tidningarna i Norrbotten att han inte vill kommentera uppgifterna om att han lämnar Luleå för spel i Brynäs nästa säsong.

 • Till Brynäs nästa säsong?

  Namn: Lukas Kilström.

  Ålder: 22 år (fyller 23 i april).

  Längd: 183 centimeter.

  Vikt: 84 kilo.

  Klubbfattning: Vänsterskytt.

  Aktuell: Lämnar Luleå efter säsongen. Troligtvis för spel i Brynäs.

  Kuriosa: Son till förre Södertälje- och brynäsbacken Mats Kihlström.

Dela
 • +1 Intressant!