Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt tungt fall för Brynäs

Brynäs kräftgång fortsätter. Borta mot jumbon Rögle kom ännu en förlust, låt vara efter övertid, men stämningen i omklädningsrummet var tung efteråt.

Annons

– Vi gör ingen bra match. Vi måste höja oss rejält om vi ska börja vinna, sa Andreas Thuresson efter suddenförlusten med 5–4.

Brynäs har nu spelat fem raka matcher utan att vinna, visserligen fick man med sig ett oavgjort resultat vid full tid mot Rögle, när Johan Harju tryckte in 4–4 i slutskedet. Men det var stundtals rena kaoset i spelet i de två första perioderna.

– Vi gör ingen bra match. Men alltid roligt att få bidra med mål, även om det inte räckte hela vägen, sa Harju som gjorde två av Brynäsmålen.
Harju fick medhåll av ett annat nyförvärv angående Brynäs ganska klena insats.

– Det blir för mycket slarv. Vi börjar tafatt och sedan kommer misstagen. Gör en kille en miss, lämpar man över till nästa och så blir det fel på flera ställen. Vi faller in i deras spel för mycket också, analyserade Andreas Thuresson.

Vid flera av Rögles mål gick backar som Simon Löf, Cody Franson och även Ryan Gunderson bort sig. Gunderson bjöd Mike Iggulden på 3–2-målet.

Andreas Thuresson, som är länken ihop med lirarna Järnkrok och Lindholm, missade själv en straff (sedan Lauritzen blivit hakad), men fick lite revansch på sig själv när han vallade in 2–2 via Lasse Kukkonens ben. Och trots att Brynäs förlorade skotten i andra perioden med hela 17–4 hade man ändå med sig 3–3 inför den tredje perioden.

– Vi fick bättre struktur i spelet i tredje, men så kommer två raka utvisningar och de gör 4–3 i spel fem mot tre. Därför var det ändå starkt att göra 4–4 på slutet, menade tränaren Tommy Jonsson som var besviken som helhet.

Men ändå; Brynäs kvitterade fyra gånger om – och kanske kan det vara något att spinna vidare på?
– Nja, vi är ett lag som ska föra matcherna, vårda pucken och anfalla. Jag vet inte vad vi höll på med i kväll, suckade Andreas Thuresson – skåningen som har en speciell relation med Rögle och dess supportrar.

– Jag har haft många duster här när jag spelade i Malmö och det är alltid speciell att komma hit, bra tryck på läktaren. Men nu var det nog sex år sedan jag spelade här senast.

Och det blev alltså hemmafansen som fick jubla till slut. Först när just Thuresson åkte ut bara tio sekunder efter att backen Victor Berglind satt sig i utvisningsbåset.
– Ja, en märklig slashing tycker jag. Visst Röglespelarens klubba går av, men domaren skriker till mig att jag ska hålla i min klubba när han slår till mig och sedan slår jag tillbaka. Men det kändes tufft. De här klubborna (av komposit) kan gå av lätt av en liten smäll om det är en spricka i den innan.

I spel fem mot tre small det förstås direkt. Men Johan Harju kvitterade alltså när han tryckte in pucken med liten marginal. I bytet efteråt fick faktiskt Brynäs ett gyllene läge att avgöra under ordinarie tid. Elias Lindholm satte en passning perfekt till Calle Järnkrok som stod mitt i slottet.

– Bra passning men för dåligt skott av mig, rakt på målvakten, suckade Järnkrok.
I sudden prickade sedan Daniel Sondell in segermålet bakom Robin Rahm och fixade en extrapoäng till Rögle.

Annons
Annons
Annons