Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så ska Brynäs och Thuresson hitta målet igen

I bortamatchen mot Luleå för några veckor sedan räckte det med ett mål för att vinna.

I målkrisens Brynäs tar man gärna en repris på det resultatet.

– 1–0 räcker ju och efter tre raka förluster behöver vi en seger. Men självklart hoppas vi att målskyttet också lossnar snart, säger forwarden Andreas Thuresson.

Annons

Alla i laget får väl ta en del av ansvaret att puckarna inte har trillat in den senaste tiden. Två mål på tre matcher är siffror som finns på pränt och även om det till slut blir ett uttjatat samtalsämne så fanns torsdagsmatchen mot Färjestad på näthinnan i går.

Thuresson är en forward som ska producera och när han lämnade isen efter en lätt träning vid lunchtid fick han stå till svars för alla.

• Är du trött på att träffa ribban?

– Gissa! Nä, men det är klart att det inte har studsat varken min eller lagets väg. Mot Färjestad skapade vi massor av chanser i två perioder och det borde ha gett utdelning. Lite typiskt var det när jag fick ett riktigt bra läge men målvakten fick pucken precis på sig och styrde upp den i ribban.

• Är det nästan så man kan skratta åt eländet?

– Kanske inte precis just när det hände. Men nu efteråt får man ta det för vad det är. Det går inte att fundera och tappa självförtroendet helt och hållet utan man måste hålla modet uppe.

• Ett mål har du gjort. På straff i den allra första elitserieomgången för en dryg månad sedan.

– Det är klart jag hade hoppats på bättre utdelning. Mycket bättre. Inte ett spelmål på 16 matcher är långt ifrån godkänt.

• Hur gör man för att komma ur den måltorkan?

– Det finns bara en väg att gå. Att träna hårt, att fortsätta utmana, gå rakt på mål och skjuta. Till slut kommer pucken att gå in på ett eller annat sätt. Kanske ett skitmål som löser upp allting och det brukar ju vara så att kommer det ett mål så trillar det in fler.

• Ishockey är ju ändå inte bara mål och assist. Din kedja med Elias Lindholm och Calle Järnkrok har producerat och en del och av deras framgång sätter vi på ditt konto.

– Jag försöker i alla fall bana väg för dom så mycket som möjligt. Både Elias och Calle ska ju ha pucken mycket och jag ska jobba hårt och gå på mål. Vi har gjort en del mål i power play men nu skulle vi behöva producera i fem mot fem-spelet också.

• Men ni är inte det första laget som hamnat i det här läget heller.

– Så är det ju. Det kan bli perioder när det inte går som man vill. Det gäller att göra det så kort som möjligt och det känns ändå som vi är på gång. Vi skapar chanser och spelmässigt gör vi mycket bra saker också.

• Luleå hemma en lördag där det verkar bli mycket folk. En perfekt match att få det att lossna.

– Det skulle vara underbart. Vi är i alla fall grymt laddade och vill visa att vi verkligen kan spela bra och effektiv hockey. Men Luleå är ett bra lag och som vanligt blir det tätt och tufft. Jag hoppas och tror att det släpper snart.

Annons
Annons
Annons