Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Silfverberg levererarade

Sex raka förluster inför ishockey-VM – när mästerskapet väl började vann Tre Kronor direkt, 3–1 över Norge.

Men drabbades i stället av skadeproblem.

Forwarden Fredrik Pettersson är förmodligen borta från turneringen.

Annons

Frölundaforwarden åkte in i den norska målburen i den första perioden och enligt TV4 har han troligen brutit handleden. I så fall har han spelat färdigt i hemma-VM.
Även Detroitbacken Jonathan Ericsson tvingades bryta matchen i första perioden. Enligt TV4 ska han ha drabbats av en blödning i sätesmuskeln. Sverige fick gå runt på fem backar och elva forwards i drygt två perioder.
En tuff start för Tre Kronor då VM-turneringen precis börjat.

Glest på läktarna
Det märktes dock inte i Globen där tusentals stolar lyste röda och tomma. Bara 7 770 åskådare fanns på plats. Ishockeyförbundets hantering av biljettförsäljningen har varit allt annat än lyckad. Det gav en trist inramning för ett Tre Kronor som fått ihop ett kanonlag på pappret med 14 NHL-spelare till sitt första mästerskap på hemmaplan på tio år.
I fjol chockvann Norge över Tre Kronor i VM-premiären i Slovakien med 5–4 efter straffar.
NHL-spelarna satte avtryck på en gång och svarade för åtta av nio svenskpoäng. Men Norge och framför allt målvakten Lars Haugen bjöd på tufft motstånd. Tre Kronor dominerade bitvis stort, vann skotten med 16–5 i andra perioden – men fick bara ett mål i utdelning och ledde bara med 2–1 efter två perioder.

Eriksson avgjorde
Men när Loui Eriksson sköt 3–1 efter 4.18 av den tredje perioden i numerärt överläge var matchen vunnen. Henrik Zetterberg och Daniel Alfredsson, som noterades för två assist, stod för framspelningen.
Även ledningsmålet i första perioden kom i powerplay. Jakob Silfverberg pricksköt 1–0 i krysset sedan Ottawapolaren Erik Karlsson slagit en perfekt passning.
Norge kvitterade efter bara 20 sekunder av andra perioden genom Mads Hansen, svensk mästare med Silfverberg i Brynäs. Per-Åge Skröder parkerade framför mål och skymde målvakten Jhonas Enroth.
Matchens delikatess var Niklas Hjalmarssons framspelning till Marcus Krügers 2–1-mål drygt två minuter senare. Hjalmarsson vände bort en motspelare och slog en backhandpassning till Krüger som fick öppet mål.
Tre Kronor spelar sin nästa match redan på lördagen mot Tjeckien.

Annons
Annons
Annons