Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svedberg i NHL-samtal

Brynäs guldmålvakt närmar sig ett NHL-kontrakt.
I helgen träffade Niklas Svedberg flera klubbar i Helsingfors.
– NHL har alltid varit drömmen, säger han.

Annons

Det var i samband med lördagens VM-match mellan USA och Kanada som Svedbergs amerikanske agent Allain Roy hade bjudit över sin adept till Helsingfors.

Förutom att se en sudden-seger för USA fick Niklas Svedberg även tillfälle att träffa representanter för flera av NHL-klubbarna – både scouter och managers.

– Det var lite allmänna samtal om hur de ser på mig, de vill väl skapa sig en bild, säger Svedberg, som har ett år kvar på kontraktet med Brynäs, men naturligtvis är sugen på att prova lyckan på andra sidan Atlanten.

– Självklart, det är ju drömmen man haft sen man var liten och det kommer alltid vara målet. Men det är långtifrån klart med nåt, och tills dess är det bara Brynäs som gäller.

Enligt agenten ska det även finnas fler klubbar än de han redan träffat som är intresserade. Vilka det handlar om är osäkert.

Men Niklas Svedberg är hur som helst inte främmande för att ta vägen via farmarligan AHL för att nå dit han vill.

– Åker jag över gör jag det för spel i NHL, samtidigt måste man vara mentalt förberedd på att man måste ta vägen via farmarligan.

22-årige Svedberg fick sitt stora genombrott den här säsongen, och är odraftad. Det innebär att det är fritt fram för intresserade NHL-klubbar att skriva kontrakt med honom fram till 15 juni.

Vid en övergång får Brynäs i så fall cirka 800 000 kronor eftersom Svedberg spelat två säsonger i klubben.

I går fanns han givetvis med när Brynäs löpte igång en ny försäsong. Med lite lättare steg än vanligt kanske.

– Det kändes lite konstigt, man har inte riktigt hunnit smälta allt så vips är det ny säsong igen. Men det tar nog bara någon vecka så är man inne i det igen.

Med på upptakten fanns också backen Niclas Andersén, som omges av KHL-rykten. Han hade dock inte hört något nytt under helgen som gått.

Annons
Annons
Annons