Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tommys tuffa dom efter fiaskot

Brynäs var mållöst mot Frölunda.

Det var i-n-t-e tränaren Tommy Jonsson efter 4–0-förlusten i något som kallades Hockeyfesten och dessutom var Brynäs egna hyllning till Andreas Dackell.

– Jag tar på mig den här förlusten, sa Jonsson direkt efteråt.

Annons

Brynästränaren försökte vakta tungan ordentligt på presskonferensen men var ärlig när han pratade om lagets prestation.

– Jag ska inte förringa Frölundas insats – dom var bättre än oss rakt igenom på alla punkter. Men det är inte acceptabelt att vi uppträder så här och insatsen var under all kritik.

Orsaken till det totala bottennappet valde Brynästränaren att lägga på sig själv.

– Det är helt och hållet mitt fel. Jag är ytterst ansvarig och lyckades inte inspirera spelarna varken innanstart eller från båset under matchen. Just nu är jag bara fruktansvärt besviken.

Att det var Hockeyfest med fyllda läktare och dessutom en väldigt fin hyllning till Dackell innan första nedsläpp strödde ytterligare salt i såren. 8 222 åskådare hade tagit plats i Läkerolen och fick se sitt Brynäs rejält under isen.

– Vi tog inte kampen och åkte inte skridskor utan Frölunda kunde enkelt flytta på oss. Det var riktigt illa, sa Jonsson som bara gav två av sina spelare ett godkänt betyg.

– Jesper Ollas kämpade och slet hela matchen igenom – han var den enda som vann några närkamper. "Honken" i målet var också bra.

Det hjälpte inte heller att Brynästränaren försökte ändra om i laget. Redan i andra perioden möblerade han om i kedjorna och i sista ronden var det ännu fler förändringar. Bland annat spelade Mads Hansen back i några byten – allt för att få fart på laget.

Det hjälpte föga och nu kommer ett välbehövligt uppehåll för de regerande svenska mästarna. Calle Järnkrok och "Honken" Holmqvist ska med Tre Kronor till Karjala Cup i veckan medan Emil Molin och Elias Lindholm spelar med J20-landslaget i fyrnationersturneringen i Sundsvall. Där tvingas förstås nyopererade Christian Djoos tyvärr lämna återbud.

Resten av laget får två dagars ledighet innan en lite tyngre träningsperiod under serieuppehållet tar vid.

– Alla uppehåll kommer lägligt oavsett om man är i en bra eller dåligt period. Det här också, sa Jonsson kort.

De många skadade spelarna i truppen får dessutom ytterligare tid att läka såren.

– Men vi spelade inte dåligt mot Frölunda för att vi hade många på skadelistan. Såna perioder kommer också och det ska vi klara av, sa Brynästränaren innan han hastade tillbaka till omklädningsrummet.

En som trivdes var i stället Frölundas tränare Kenta Johansson. 4–0 borta mot mästarna var en riktig partydödare...

– Det var dukat till fest här och vi blev riktigt taggade av det. Vi hade sex man borta men nu gjorde det att alla verkligen jobbade stenhårt.

NHL-kedjan med Fabian Brunnström (ett mål), Matt Duchene (tre pass) och Vikor Stålberg (två mål) hade riktigt roligt i Läkerol Arena.

– Vi sa att det här var sista matchen innan uppehållet och vi skulle kräma ur allt vi hade. Så blev det verkligen, avslutade Kenta Johansson.

Brynäs–Frölunda 0–4 (0–1, 0–2, 0–1)
Första perioden: 0–1 (10.47) Per–Johan Axelsson (Doug Lynch, Anton Axelsson).

Andra perioden: 0–2 (8.59) Fabian Brunnström (Christian Bäckman, Viktor Stålberg), 0–3 (12.37) Viktor Stålberg (Matt Duchene, Fabian Brunnström).

Tredje perioden: 0–4 (10.50) Viktor Stålberg (Matt Duchene, Fredrik Eriksson) spel fem mot fyra.

Skott: 35–33 (6–8, 15–13, 14–12).

Utv, Brynäs: 4x2. Frölunda: 6x2.

Domare: Tobias Björk, Boden, och Wolmer Edqvist, Grums.

Publik. 8 222.

Annons
Annons
Annons