Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stisse Åberg nominerad till utmärkelsen Årets lokalsportjournalist: "Det finaste priset för mig"

Svenskafans ska dela ut de prestigefyllda Guldskölden-priserna till de främsta sportjournalisterna i landet.
Och två av Mittmedias medarbetare är nominerade – Stisse Åberg och Elena Lövholm.
– Att vara lokal är att vara lojal mot det viktigaste – sin läsekrets, säger Stisse Åberg.

Annons

Elena Lövholm och Stisse Åberg är nominerade som årets lokalsportjournalist.

Folket har gjort sina val. De har tagit fram kandidaterna till Guldskölden, som delas ut av supportersajten Svenskafans. Det som ska röstas fram är de främsta sportjournalisterna inom nio olika kategorier.

Båda jobbar inom Mittmedias gemensamma sportredaktion, som med 60 medarbetare är en av Sveriges största. De är nominerade inom kategorin "årets lokalsportjournalist".

Den ena av dem, Elena Lövholm, kom från SVT till Nerikes Allehanda-redaktionen så sent som i februari – men har fått en raketstart hos sin nya arbetsgivare.

– Det här är ju en helt ny tillvaro för mig. Sett till det fotbollsmässiga som trots allt är ganska centralt för min del, så är det sjukt intressant att gå från att bevaka hela allsvenskan med ett helikopterperspektiv till att lägga allt krut som går på att veta precis allt om ett enda lag, säger hon.

– Jag har verkligen massor kvar att lära mig, men är galet glad att få en nominering såhär mitt under resans gång, säger hon.

Stisse Åberg arbetar främst för Gefle Dagblad och Arbetarbladet i Gävle, och är en av de trogna pjäserna och vann bland annat pris av Four Four Two som årets fotbollskrönikor 2011.

– Att vara lokal är att vara lojal mot det viktigaste – sin läsekrets, säger han.

– Därför känns det här faktiskt som det finaste priset.

– Jag känner energi för nya utmaningar att berätta och skildra det som glöms bort.

Övriga nominerade i kategorin "årets lokalsportjournalist" är Markus Wulcan på GT, Ole Törner på Skånesport och Tomas Nilsson på Helsingborgs Dagblad.

En annan Mittmediabekant, Ö-vikssonen Jonatan Lindquist, som numera arbetar med NHL för Viasat, är nominerad som årets sportreporter.

Du röstar på din favorit här.

Annons
Annons