Annons

Annons

LAMMSTEK I SKIVOR

4 personer

4 skivor lammstek på
vardera 180-200 g
1 msk stött rosmarin
1 msk stött timjan
salt och vitpeppar
smör till stekning
Tomatsalsa:
500 g krossade tomater
1 vitlöksklyfta
1 tsk koncentrerad kycklingfond
1 tsk smulad basilika
salt och vitpeppar
1-2 gula lökar
olivolja

1. Snitta kanten på lammsteksskivorna för att förhindra att köttet kupar sig vid tillagningen. Stöt örtkryddorna i mortel och gnid in dem i köttet.
2. Hetta upp en stekpanna och bryn köttet på båda sidor. Sänk värmen och låt köttet steka till önskad färg, allt från rödrosa till helt genomstekt, på låg värme. Salta och peppra mot slutet.
3. Koka upp de krossade tomaterna. Smaka av med vitlök, koncentrerad kycklingfond, basilika, salt och vitpeppar. Låt tomaterna sjuda ihop på låg värme utan lock på kastrullen. Skär de gula lökarna i klyftor som steks med olivolja i panna vid sidan om.
4. Lägg upp lammsteksskivorna och fördela tomatsalsan vid sidan. Garnera med stekta klyftor gul lök och bjud gärna örtkryddad couscous till.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy