Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Tre döda i krock norr om Bollnäs

BOLLNÄS Tre personer omkom på lördagen i en kollision mellan en personbil och en lastbil vid Arbrå norr om Bollnäs. - Deras bil blev helt söndertryckt, säger Leif Bergman, räddningstjänsten i Bollnäs och insatsledare vid olyckan, till TT.

En svår olycka inträffade på riksväg 83 vid Arbrå cirka tio kilometer norr om Bollnäs på lördagseftermiddagen när en personbil och en lastbil frontalkolliderade. Foto: Mathias Forslöf

Annons

Klockan 14.45 larmades SOS Alarm om frontalkrocken på riksväg 83 cirka tio kilometer norr om Bollnäs.
Tre bilar från räddningstjänsterna i Bollnäs och Arbrå skickades. Dessutom gick fem ambulanser från Ljusdal, Söderhamn och Bollnäs samt en akutbil från Gävle mot olycksplatsen.

Men ingen person lastades någonsin in i ambulanserna. Personbilen var så illa söndertrasad att den måste lyftas upp på ett flak och köras till ett annat område.
- Där tog vi isär bilen och plockade ut kropparna, säger Bergman.
Chauffören av den utländska lastbilen har berättat att bilen var på väg att köra om honom, men att den fick sladd i halkan och kastades in framför lastbilen. Sedan ska personbilen ha skjutits framför lastbilen en längre sträcka innan båda fordonen gick ner i diket och lastbilens tyngd tryckte ihop personbilen.
Lastbilschauffören har chockad förts till Bollnäs lasarett.
Polisen svarade under lördagseftermiddagen inte i telefon.

TT

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy