Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Skönhetsindustrin blomstrar

Lågkonjunkturen stoppar inte människor från att vara fåfänga. I förrgår öppnade Privatkliniken som utövar estetisk medicin och de är inte ensamma att satsa på skönhet i Gävle. På hitta.se visar sökordet hudvård 28 träffar.

Petra Rosengren och Jeanette Svedberg driver Privatkliniken i Gävle.

Annons

– Det är många som öppnar hudvårdsklinik här, visst är det så, säger Anne-Maj Hasselgren som har skött Rosmarin Hudvård på Södra Kungsgatan i över 20 år.

Trots det märker hon inte av konkurrensen. När vi talas vid sitter det fem personer som väntar på att få sina ögonbryn färgade. Inte heller lågkonjunkturen märks av på Rosmarin Hudvård.

– Många tycker det är skönt att komma hit nu, det kan behövas i dessa tider, säger Anne-Maj Hasselgren.

Annons

I förrgår slog dörrarna till Gävles nyaste skönhetsklinik upp. På Privatkliniken utförs medicinska behandlingar, vilket ägare Petra Rosengren menar gör dem unika i Gävle.

– Vi är ensamma om att vara utbildade på just detta område. I stället för att konkurrera med andra skönhetskliniker kan vi därför hjälpa varandra och slussa kunder vidare till rätt plats, säger hon.

Annons

De är alltså specialiserade på estetisk medicin och fokuserar bland annat på rynkutfyllnader, svettbehandlingar och botox. Men skönhetsbehandlingar är sällan billiga och på Privatkliniken kommer du inte under 3000 kronor för en behandling. Snittet ligger runt 5000.

Är då Gävleborna så pass fåfänga att de kommer att besöka skönhetskliniker trots sämre ekonomi?

– Det har hög prioritering hos många, man vill känna sig fräsch. Det kanske påverkar till en viss del men jag tror inte att vi kommer drabbas speciellt av lågkonjunkturen, säger Petra Rosengren.

Thomas Pettersson, rådgivare på Svensk Handel i Borlänge, är inte säker på att handeln kommer att drabbas särskilt hårt. I den förra lågkonjunkturen drabbades nästan alla branscher, men detaljhandeln märkte inte så mycket av den.

– Det är väldigt tidigt att säga något om hur det här slår. Vi får avvakta och se.

– Vi konsumenter har en tendens att söka tröst i sämre tider och det gör vi genom att handla. Vi mår bättre av det, säger Thomas Pettersson.

Det finns inga siffror på hur den lokala handeln har påverkats de senaste månaderna, men i går presenterade Handelns Utredningsinstitut, HUI, nya siffror för detaljhandeln i hela landet. I september backade försäljningen med 0,6 procent, den sämsta utvecklingen på tio år. Det innebär ingen kris. Trots en väntad nedgång kommer handeln i år att redovisa en försäljningsökning på två procent i fasta priser, enligt HUI:s prognos.

Annons

Petra Rosengren och Jeanette Svedberg har just öppnat en hudklinik som utför estetisk medicin och ser varken lågkonjunkturen eller konkurrensen som ett hot.


Rebecca Wictor

rebecca.wictor@gd.se

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy