Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Uje Brandelius tar plats i riksdagshuset

Gävlesonen Uje Brandelius har fått ett nytt jobb. I februari tar han plats i riksdagshuset som ny pressekreterare i vänsterpartiet.

Annons

- Jag har velat jobba med politik jättelänge, men bandet har alltid gått i första rummet och jag har inte haft tid förut. Men det här ska bli jättekul! De utlyste jobbet, jag sökte och just kommunicera är ju något jag är bra på, Uje Brandelius.

Uje Brandelius är kanske mest känd för allmänheten som sångare i popbandet Doktor kosmos. Utöver det har han också arbetat som journalist, opinionsbildare och debattör i både radio och tv.
- Det här innebär ju en viss omställning. Tidigare har jag varit en person som kunnat säga precis vad jag tycker och tänker. Nu ska jag plötsligt underordna mig och kommunicera partiets politik. Det kommer nog inte bli helt lätt, men jag har ju några månader på mig att ställa om. Men samtidigt är det just det jag vill göra just nu, säger han.

Annons

Annons

Han beskriver det som en ny fas i livet.
- Jag är 37 år och har aldrig haft ett fast jobb. Nu ska jag få en arbetsplats och arbetskompisar. Det känns jättebra.

Uje Brandelius säger att han har en massa idéer för hur han skulle vilja kommunicera vänsterpartiets politik, men han vill inte avslöja några av dem än.
- Det här är ju fortfarande väldigt nytt, jag har ju inte ens träffat Lars Ohly än. Så jag väntar nog lite med sådana avslöjanden, säger han.

- Det blir nog ingen skillnad. Alla vi har ju jobbat vid sidan av hela tiden ändå.

Ja, kanske det. Det finns ju inget band som vill bli en partimegafon. Jag funderade väl lite på det i någon minut innan jag tackade ja, men månadslönen vägde tyngre, säger Brandelius med ett skratt.

- De har bara gratulerat mig hittills.


Ellinor Åslin Hägg

ellinor.aslinhagg@gd.se

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy