Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Hett som på 50-talet

Frida tycker att vattnet är kallt. I rutig bikini i rosa och brunt från Roxy kostar 900 kronor, finns på Quicksilver Store.

Annons

Fyra badvakter och två journalistpraktikanter.

Så kan man beskriva det härliga gänget som fick i uppdrag att åka till ett gammalt badhus i Bönan för att visa årets badmode. Helt rätt miljö eftersom retro är ett av ledorden i årets badklädesutbud. Färgstarkt är ett annat och det får dessutom gärna vara påklätt.

50-talet är riktigt hett och baddräkten verkar ha kommit tillbaka för att stanna. För den som vågar får den gärna vara lågt skuren över låren med hög midja. Som den amerikanska simmande filmstjärnan Esther Williams när det begav sig.

Klassiskt, sjömansinspirerat med blåvitt och knappar är också en stil som känns helt rätt.

Mycket starka färger, både i grafiska mönster med klara basfärger som på 60-talet och i mer flower power-inspirerat med 70-talets typiska kombinationer gult och grönt eller orange och brunt.

Annons

Annons

Kvinnliga badkläder börjar bli större och friare, med till exempel en bekväm strandkjol eller ännu hellre shorts över bikinibyxorna.

Manliga badbyxor å andra sidan får gärna ha lite kortare ben, som sportshortsen såg ut förr i tiden. Den som vill se mera sportig än trendig ut ska däremot ha riktigt långa ben på sina surfingshorts. Gärna i självlysande neonfärger så att alla kan se vem som är längst ut i vattnet och surfar.

Våra badmodeller Frida Wikegård, Mikaela Hall, Pontus Winroth och Henrik Parling jobbar alla som badvakter på Fjärran Höjder. De såg fram emot att få komma till det naturliga havet som omväxling. Men på plats räckte det med att doppa fötterna, vattnet var betydligt kallare än i en bassäng.

De i badsammanhang betydligt mer ovana Miranda Karlsson, journalistpraktikant och Gustav Hägneby, praoelev, var modiga på ett annat sätt. De vågade posera i både badmössa och rosablommigt.

Bada mycket men simma lugnt i sommar!

Pontus och Henrik mår bra av att lata sig en stund. Trendiga retro-badbyxor med kortare ben, Pontus i militärgröna med blommor för 199 kronor och Henrik i svart-grårutiga för 199 kronor, solbrillor i cool pilotmodell för 79:50, allt från KappAhl.

I ett gammaldags badhus passar Mirandas lågt skurna baddräkt och badmössa perfekt. Sjömansinspirerad baddräkt med knappar 249 kronor på Lindex, badmössa 69 kronor på Nians Kosmetik.

Frida som Bardot. Rödrutig bikini kostar 129 och 99 kronor, solhatt i strå 129 kronor, allt från Lindex.

Annons

Annons

Gutav spanar i härlig kvällssol. Surfingbyxa med rosa hawaiiblommor kostar 650 kronor och truckerkeps med grafiskt mönster 500 kronor, finns på Quiksilver Store.

Frida tar en tupplur på bryggan. Brun-orange bikini med sjuttiotalsinspirerat mönster och byxor i shortsmodell, 400 kronor och 700 kronor från Roxy, badlakan med grafiskt mönster 450 kronor, stråhatt ”Silver sand” 450 kronor, allt från Quiksilver Store.

Henrik tar Mirandas hand. Bikini med 70-talsmönster i tre delar kostar 120, 150 och 250 kronor, surfingshorts i multineon för 900 kronor, allt från Intersport.

Henrik, Frida, Miranda och Pontus gillar att bada. Henrik har surfingshorts som engelsk konfekt för 1 100 kronor från Quiksilver Store, Frida i rutig bikini från Roxy och vändbar fiskehatt för 400 kronor från Quiksilver Store. Mirandas gul-vitrandiga bikini kommer från H&M och kostar 98 kronor per del, Pontus surfingshorts med grafiskt popmönster kostar 900 kronor på Quicksilver Store.

Mikaela har en bikinibyxa med hög midja inspirerad av 50-talet och fina knappar på rad som en sjöman. Kostar 129 kronor per del på Lindex. Stråhatt i cowboymodell Quicksilver Store.


Helen Granditsky

helen.granditsky@gd.se

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy