Annons

Annons

Annons

Så gör du din egen handsprit

Det finns handsprit att köpa i tidningskiosken, på bensinstationen och i friluftsaffären. Och den håller på att slå försäljningsrekord på Apoteket.

En lukrativ bransch, verkar det som.

Här är ett enkelt recept på egen handsprit.

35 cl t-röd (finns på bensinstationen)

15 cl vatten

1 cl glycerol (finns på apoteket, 57 kronor)

Skaka ihop ingredienserna. Färdigt.

(kolla klippet på gd.se där jag gör ett försök)

T-röd har dessutom den finurliga fördelen att det smakar rent fruktansvärt illa, så man passar sig noga för att stoppa fingrarna i munnen. Vilket är en fördel i dessa tider.

Annons

Annons

Om du som jag däremot tycker att handsprithysterin är just en hysteri, fortsätt att tvätta händerna noggrant med tvål och vatten. Lite oftare än vanligt.

Med tidningen Kalle Anka nummer 35 följde det med en visslande näbb (!) som nu förlaget i samarbete med Konsumentverket vill varna för. Visslan i den lilla näbben kan lossna och fastna i halsen på barn. En liten vädjan från mitt håll: Sluta för guds skull med alla dessa fåniga plastprylar som ”bonusgåvor” i serietidningarna!

Det fortsätter att rulla in bluffakturor till länets småföretag. Jag är tacksam för alla tips jag får, som oftast resulterar i en liten varningsnotis i tidningen. Förhoppningsvis hjälper det någon! Små ensamföretag har det svårare än privatpersoner i såna här fall eftersom konsumentlagstiftningen inte ger dem lika bra skydd. Det är såklart därför bluffmakarna inriktar sig på just dem.

Vi privatpersoner har å andra sidan fullt upp med alla telefonförsäljare och SMS-tjänster som verkar ha exploderat den sista tiden. Som tur är har du numera rätt att ifrågasätta en debitering på din telefonräkning hos din operatör. Ungefär som du kan göra med en betalning med ditt kreditkort som du inte känner igen. Det finns hopp. Men de fula fiskarna tycks hela tiden ligga steget före.


Magnus Lundquist

magnus.lundquist@gd.se

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan