Annons

Annons

Annons

Annons

Köp mer ekologiska kläder

Ekologiska kläder är gjorda av bomull som har odlats helt utan bekämpningsmedel och konstgödsel. Många har hört talas om ekologiska kläder men det är inte många som köper dem. Varför?

Bomull är världens mest besprutade gröda. För att tillverka ett kilo ”vanliga” bomullstextilier går det åt ungefär lika mycket kemikalier. Bomullen ska också färgas, ibland blekas och sedan efterbehandlas med kemikalier.

Annons

Annons

Många som arbetar med dessa kemikalier blir väldigt sjuka och dör i tidig ålder. WHO (World Health Organization) bedömer att tre miljoner människor drabbas av svåra förgiftningar och att över 20 000 dör i bomullsodlingar varje år.

Även vi som använder kläderna drabbas av kemikalierna, det är väldigt lätt att få allergier och andra hälsorelaterade besvär. Men om man istället köper ekologiska kläder vet man att det inte alls går till på samma sätt.

Många tror att ekologiska kläder måste vara fulare eller tråkigare än vanliga kläder. Men så är det inte, i dag finns ett riktigt stort utbud både när det gäller färger, design, storlekar och mode.

Många anser att ekologiska kläder är för dyra, men det är ett dåligt argument till att inte köpa dem. För det första så finns det ekologiska kläder på till exempel H&M och de är inte dyrare än vilka andra klädesplagg som helst från samma affär. Och för det andra, om inte vi agerar, vem ska då göra det?

Fråga efter ekologiskt!

Var medveten!

Agera nu!

Annons

Annons

Till toppen av sidan