Annons

Annons

Annons

Annons

Kraftfullt gäng lirar den bästa dansmusiken!

Powermix-gänget samlade. DJ’s är från vänster övre raden: Björn Widorson, Håkan Hyllengren, Janne Wermelin, Patric Eriksson och Magnus Borger. Från vänster nedre raden: Niclas Bornegrim, Christer Modig och Peter Andersson.

Annons

Första och andra gången, 2002 och 2006, höll de till i ett hissutrymme (!) på Brända Bockens övervåning. Förra året lades arrangemanget på Heartbreak, som kunde bereda plats för dem som ville dansa också.

– Det blev en jättesuccé och därför beslutade vi tidigt att göra om grejen på samma ställe i år och nu är det äntligen dags, säger Peter Andersson, projektledare för Powermix Disco Revival Party.

Annons

Precis som titeln antyder handlar det om en återförening av en skara discjockeys som bildade ett nätverk och spelade praktiskt taget på alla discon värda namnet i Gävletrakten under 1980 och 90-talet.

Annons

– Initiativtagare till vårt lokala nätverk var den kommersiella radions musikguru Christer Modig, sedan han kommit hem efter åtta år i Los Angeles där han bildat sitt bolag Powermix Production, berättar Peter Andersson. I USA:s musikhuvudstad gjorde han remixar åt dåvarande världens största radiostation för dansmusik, Power 106. Ett jobb som resulterade i flera kommersiella remixar åt artister som Falco (”Rock me Amadeus”), Trance Dance, Lili & Sussie (”Oh, Mama”) och Paula Abdul’s ”Straight Up”, som blev kronan på verket med över en miljon sålda exemplar.

Christer Modig bor sedan länge i Stockholm och var den drivande inom Radio Rix. Numera är han programdirektör på MTG Radio och kommer naturligtvis hem till Gävle idag för att vara med om det nostalgifyllda discopartyt.

– Han är Sveriges mest kompetenta musikprofil inom den kommersiella radion, inflikar Peter Andersson.

De som bestämt sig för att återigen damma av sina gamla vinylsinglar och växelvis ställa sig bakom skivspelarna på scenen i övre Heartbreak-våningen är följande oktett:

• Peter ”Tele” Andersson (Dollhouze, Downtown, Etage).

• Christer ”Swedish Chris” Modig (Downtown, Tre & Co, O’Leary’s).

• Björn ”Bam Bam” Widorson (Wictoria, Tre & Co, O’Learys).

• Håkan Hyllergren (O’Learys).

Annons

• Janne Wermelin (Flanör, Dollhouze, Hang Loose på Söderhielmska).

Annons

• Magnus ”Zürich” Borger (Etage, Flanör, Tre & Co).

• Patrik ”BP” Ericsson (Wictoria).

• Niclas ”Little Nike” Bornegrim (Wictoria).

– Publiken kommer att få uppleva discohitsen som spelades på dansgolven under 1980- och 90-talet i en grym mix, lovar Peter Andersson.


Stefan Andersson

stefan.andersson@gd.se

Annons

Annons

Till toppen av sidan