Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Thunbergs bil planerar för flytt

Thunbergs bil vill lämna Hemsta och ska köpa en tomt i det nya industriområdet Ersbo. I samband med flytten planerar firman en expansion och hoppas få draghjälp från det växande Hemlingby köpcentrum.

På tomten i Ersbo planerar Thunbergs bil att bygga en 3000-4000 kvadratmeter stor bilhall. Men enligt företagets VD Jonas Ohlsson dröjer det till 2012 innan man börjar bygga den nya bilhallen och troligen till 2014 innan det blir inflyttning.

- Vi vill satsa i Gävle och då behöver vi ett bättre läge och nya fräscha lokaler, säger Jonas Ohlsson.

Han berättar att lokalerna i Hemsta inte är optimala för en bilfirma. I Ersbo hoppas han att det närbelägna Hemlingby köpcentrum ska locka kunder som passar på att besöka bilfirman när de ska storhandla.

Annons

Annons

Bygg och miljönämnden ska nu ta ställning till en ny detaljplan där även "bilservice" skrivs in bland de verksamheter som får bedrivas inom det detaljplanelagda området i Ersbo. Sedan tidigare är området godkänt för industri, kontor och upplag. Ännu är de flesta tomter obebyggda i området och det är därför oklart vilka grannar den nya bilhallen kommer att få.

- Vi förhandlar med flera heta intressenter just nu, berättar Jonathan Klintdahl på tekniska kontoret, som arbetar med försäljningen av tomterna i Ersbo.

Enligt honom är det flera företag som vill bedriva industriverksamhet som nu förhandlar om att köpa mark i Ersbo.

Vad som kommer att hända med Thunberg bils gamla lokaler i Hemsta när företaget flyttar är inte klart eftersom hyreskontraktet ännu inte är uppsagt.


Samuel Åsgård

samuel.asgard@gd.se

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy