Annons

Annons

Alla jublar åt Gefle IF – till och med Olsson

36 procent av deltagarna på upptaktsträffen i Malmö tippade Gefle IF ur allsvenskan. Tre omgångar – sedan är det annat ljud i fotbolls-Sverige. GIF hyllas efter segern mot Örebro. – Visst ger det här en extra boost, säger Pelle Olsson.

Pelle Olsson gjorde efter 3–2-segern vågen tillsammans med laget och den lilla GIF-klack som tagit sig till Örebro.

Egentligen räcker det väl med den bilden för att beskriva inledningen på årets allsvenska.

Det har i och för sig bara spelats tre matcher – och Sporten ligger lågt en stund till innan vi börjar skriva om ”bästa starten någonsin” – men i det ständiga mediabruset räcker en sån här rivstart för att ge eko.

Särskilt som GIF kom till säsongspremiär nederlagstippat som nästan aldrig förr (eller, mer än vanligt kanske mer korrekt och det brukar vara ganska kraftigt).

– Det är ju förstås därför det blir reaktion på en sån här start, eftersom så många trott att vi ska åka ur, säger Pelle Olsson, som åtminstone lite försiktigt gillar hyllningarna.

– Det är bra för spelarna att de får känna den här känslan av framgång. Det ger en positiv känsla, precis som att det är bra att vi får positiva svar på det vi strävar efter i vårt spel. Det här gäller både oss ledare och spelarna.

Annons

– Men för oss är det uthållighet över tid som gäller. Jobba på, ladda om, skyndar sig Olsson att lägga till.

Annons

• Men det känns lite kul att läsa vad alla förvånade experter tycker, va?

– Hehe, nu har jag inte läst vad alla skrivit, men man kan väl säga att även vi själva är väldigt nöjda med matchen i Örebro. Vi genomförde den väldigt väl och hittade ett bra driv i spelet efter paus. Att vinna en sån match innebär en extra boost – särskilt som vi varit mycket långt ifrån ÖSK på bortaplan de två senaste säsongerna.

• Vad är det som fungerat bäst under säsongsstarten tycker du?

– Eftersom de tre matcherna haft så skilda karaktärer är det svårt att peka ut särskilda detaljer. För att vi ska ta poäng och vinna matcher måste helheten fungera för oss, och det har den gjort. Men vi har visat att vi kan komma tillbaka trots underläge i två av matcherna och det är jag så klart nöjd med. Vi har karaktär i laget.

• Känner du nån oro för en reaktion i matchen mot Trelleborg i morgon?

– Inte mer än normalt. Vi är medvetna om vad man behöver göra för att komma förberedda till varje allsvensk match. Nu är det Trelleborg hemma: Hur spelar dom?

Vilken matchbild kan vi räkna med?

Annons

– Jag tror inte det behöver komma en reaktion, inte efter bara tre omgångar. Serien har ju inte alls satt sig än, det vet vi om.


Magnus Hägerborn

magnus.hagerborn@mittmedia.se

Annons

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy