Annons

Annons

Annons

Annons

Sanna i ”Sanning och konsekvens”

Text: 

Sanna Lundell gör debut som programledare i TV 3:s ”Sanning och konsekvens”.

Annons

Med ”Sanning och konsekvens” satsar TV 3 på samhällsjournalistik. Reportagen skildrar ”den lilla människan” och målet är debatt.

– Jag hoppas vi kan röra om, säger programledaren Sanna Lundell.

TV 3 ställer en tung kvartett i spetsen för det nya samhällsprogrammet ”Sanning och konsekvens”. Sanna Lundell leder nysatsningen tillsammans med tv-reportern Jenny Gourman, radiojournalisten Ami Hedenborg och programvärden Robert Aschberg.

Sanna Lundell är kolumnist i Aftonbladet och skriver i tidskrifter som Mama och M-Magasin.

”Sanning och konsekvens” börjar sändas i kväll, onsdag, och blir hennes debut som programledare.

– Det känns jättespännande och jag är glad för att jag ska vara med och göra just det här programmet. Vi belyser viktiga ämnen som känns roliga att ta upp. Att jobba med tv är inte ett mål i sig, men tv-mediet når väldigt många och jag hoppas att vi kan beröra, säger hon.

Annons

Annons

”Sanning och konsekvens” är ett undersökande samhällsprogram. De fyra programledarna kommer att göra sina egna reportage och målsättningen är att hjälpa personer som på olika sätt har råkat illa ut.

– Vi kommer att låta den lilla människans berättelse bära de här reportagen i ganska hög grad. Den lilla människans berättelse får gestalta ett större problem. Det kan vara allt från vården till religiösa sekter. Det är fokus på att komma åt individen, säger Sanna Lundell.

Kvartetten som leder programmet är knappast skotträdda. Tillsammans har de erfarenhet från program som ”Insider”, ”Efterlyst” och ”Studio ett”. Sanna Lundell är inte rädd för att skapa debatt.

– Givetvis har jag en förhoppning om att det här kommer att ge ringar på vattnet. Vi vill röra om i grytan där det så uppenbart finns missförhållanden. Det är helt klart min förhoppning att det här kan leda någonvart och att åtminstone de enskilda individerna kan få upprättelse.

Fakta

Programledarna

Sanna Lundell. Journalist som skriver i Aftonbladet och tidskrifter som Mama, M-Magasin och Hennes. Känd som Ulf Lundells dotter och för att hon har barn tillsammans med Mikael Persbrandt.

Robert Aschberg. Reporter och mångårig programledare på TV 3. Ansvarig utgivare för den antirasistiska tidskriften Expo. Belönades 2009 med tv-priset Kristallen som bästa samhällsprogramledare.

Jenny Gourman. Reporter i TV 3:s ”Efterlyst” med erfarenhet från produktioner som ”Insider” och underhållningsprogram som ”Stjärnorna på slottet”, ”Hollywoodfruar” och ”Ensam mamma söker”.

Ami Hedenborg. Programledare för ”P 1 Morgon” och ”Studio ett” i Sveriges Radio. Har även arbetat som redaktör för ”Efter tio” på TV 4.

Programledare och reportrar: Från vänster: Jenny Gourman, Robert Ashberg, Ami Hedenborg och Sanna Lundell.


TT Spektra

Annons

Annons

Till toppen av sidan