Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Välkommen till Sverige, Lady Gaga!

Lady Gaga i november 2011 under sitt uppträdande på MTV:s europeiska galafest.

Annons

Vandrande konstinstallation, modefenomen, popstjärna och global symbol för allas rätt att vara sig själva. Nu har Lady Gaga kommit till Stockholm.

”Det saknas riktig skicklighet och handlar bara om hooks och mode”. Det var veteranen Paul Simons ord om modern pop när han i dagarna mötte Polarpris-pressen. Uttalandet riktar sig inte direkt mot Lady Gaga, men säg den artist som likt henne har lyckats göra hela sitt uttryck lika relevant som sin musik.

Annons

Annons

Oskicklig är inte ett ord som Lady Gagas snart 29 miljoner Twitter-följare skulle använda om superstjärnans pop. Uppföljaren till succédebuten ”The Fame” kom förra året, gick rakt in som etta i USA och har toppat albumlistor i fler än 20 länder. Sedan i våras är Gaga på turné med sin ”Born This Way Ball” och i kväll gör hon den första av två konserter på Globen i Stockholm.

Lady Gaga är sparsam med intervjuer, men inför turnén bjöd hon hem Oprah Winfrey till sitt familjehem på Manhattan i New York.

– Det här är min chans att själv uppleva en pånyttfödelse tillsammans med min musik, sade hon då.

De svenska fansen hoppas på en chans att få träffa henne på riktigt. Rykten gör gällande att stjärnan kanske dyker upp på varuhuset Åhléns i centrala Stockholm för att lansera sin nya parfym Fame.

Bara ”hooks och mode”?

Tja... Hennes läppstift Viva fame har just hjälpt aids-fonden M.A.C att samla in 250 miljoner dollar, i februari drog hon igång anti-mobbningskampanjen Born this way och hennes budskap om allas rätt att vara sig själva är så radikalt att hennes konsert i Jakarta ställdes in efter påtryckningar från högljudda religiösa grupper.

Fakta

Lady Gaga

Är: Stefani Joanne Angelina Germanotta, 26-årig sångerska från New York.

Tidigare: Första albumet ”The Fame” kom 2008 och gjorde Lady Gaga till en världsstjärna och 2011 släpptes uppföljaren ”Born This Way”.

På turné: ”Born This Way Ball” är Lade Gagas tredje världsturné. 2009 genomförde hon ”The Fame Ball Tour” och mellan 2009 och 2011 gjorde hon 201 konserter under ”The Monster Ball Tour”.

Aktuell: Born This Way Tour kommer till Stockholm i dag.


TT Spektra

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy