Annons

Annons

Annons

Annons

USA väntar på Zara

Det har gått fem år sedan den då tioåriga Zara Larsson förbluffade Talang-juryn med sin röst. I dag är hon mer aktuell än någonsin, med hyllade listettan ”Uncover” och USA-lansering i sikte.

Den 15-åriga sångerskan Zara Larsson vann Talang 2008. Nu har hennes musikkarriär tagit fart.

Annons

– Jag hoppas på det största och bästa, säger hon bland annat som en hälsning till Gävle dit hon kommer på Stadsfesten senare i sommar.

Det har gått fort. 15-åriga Zara Larsson kan knappt förstå det själv.

– För ett år sedan hade jag ingen aning om att jag skulle sitta här, säger hon och ser sig omkring i musikstudion i Vasastan.

Med EP:n ”Introducing” och listettan ”Uncover” har den unga sångerskan blivit ett namn som känns igen. Förutom att sjunga driver hon en vida läst blogg och ett Instagramkonto med 148 000 följare. De sociala medierna har alltid varit en del av hennes vardag.

– Ibland känner jag för att stänga ner allt, säger hon. Varför ska hela mitt liv finnas i en blogg?

Samtidigt uppskattar hon att andra får lära känna ”personen bakom artisten” och att medierna kan skapa en dialog med lyssnarna.

Annons

Annons

– Jag gillar inte ordet ”fans”. Det blir så mycket de och jag.

Hon har redan dubbats till svenskt pophopp och i april spikades ett treårskontrakt med Sony i USA, där stockholmskan kommer att spendera en del tid i höst inför ett kommande debutalbum.

– Det känns jättekul. Vi får se vad som händer, vilka jag kommer att jobba med, hur jag trivs.

Zara Larsson drömmer om USA. Det märks inte minst på de artister som har inspirerat henne. Det började med Whitney Houston, och ett tag ville hon tapetsera flickrumsväggarna med Eminem. I dag är det Beyoncé som gäller, trots att hon oftare får höra att hon låter som Rihanna.

– Beyoncé är en förebild. Hela hon är amazing.

Men om alla stjärnor ville samarbeta med just henne skulle Justin Bieber ha första tjing.

Zara Larsson vill inte uppmärksammas för att hon är ung utan för sin musik, men det är inte alla svenska 15-åringar som får spela in i USA. Det gäller att behålla fötterna på jorden.

– Bieber skrev på Twitter att han bara har två vänner. Jag tror att man kan bli väldigt ensam och tappa fotfästet när man bara har fans och ”ja-sägare” runt sig.

Själv är Zara Larsson inte orolig. Hon menar att det viktiga är att omge sig med rätt människor. Vännerna har alltid stöttat, skolan är viktig och i sommar följer familjen med på konserterna, från Landskrona till Hudiksvall.

Annons

Redan som tioåring tog hon TV-sofforna med storm med tolkningar av Whitney Houston och Celine Dion i ”Talang” i TV4 2008.

– Jag var bara ett barn, säger hon om vinsten i talangtävlingen.

Annons

Nu är hon äldre, och musikkarriären och drömmarna tillbaka på banan. När hon låter sig drömma drömmer hon stort – över Atlanten och vidare.

– Jag hoppas på det största och bästa. Så klart.

Matilda Källén/TT Spektra

Fakta

Zara Larsson

Ålder: 15
Yrke: Artist. Går i nian på Kulturama i Stockholm.
Familj: Mamma, pappa, syster, pojkvännen Ludwig, två kaniner.
Bor: Enskede, Stockholm.
Aktuell: Med singeln "She's Not Me (pt. 1)", flera sommarkonserter, ny ep i sommar och debutalbum i vinter. Har inlett ett samarbete med det amerikanska skivbolaget Sony.

Annons

Annons

Till toppen av sidan