Annons

Annons

Annons

Annons

Gävle

En stadsfest som gynnar Söder

Tivolit håller till på Rådhustorget.

Men i övrigt kommer Stadsfesten att äga rum på Söder.

– Bra idé. Det kommer att dra mycket folk, säger Marie Johnson, butikschef på Synsam.

Stadsfesten ska till största delen äga rum på Söder. – Tivolit på Rådhustorget är det enda som håller till norr om Gavleån, säger festgeneral Krister Edert.

Annons

Försäljningen av glasögon och kontaktlinser kommer kanske inte att ta fart tack vare festen. Men Söder som stadsdel förtjänar uppmärksamheten, menar hon.

– Det är lätt att glömma bort alla småbutiker längs Södra Kungsgatan.

Hon var en av många handlare på Söder som började onsdagen på Söderhielmska gården där festgeneralen Krister Edert bjöd på frukost. De var angelägna att få veta hur knallarna ska stå längs Södra Kungsgatan och blev nöjda med svaret: Mitt i gatan, rygg mot rygg.

Annons

Annons

– Jag minns en cityfest när ryggarna var vända mot butikerna, det var inte bra. Om de står mitt i gatan blir det betydligt mer öppet, säger Ulrika Hållinder, säljare på Synsam.

Medarrangören Tomas Gavlén som har lång erfarenhet av liknande tillställningar har märkt att det finns ett stort sug efter en stadsfest sedan Cityfesten lades ner. Krister Ederts ambition är att ordna ett arrangemang som kan gynna alla.

– Om vi sköter oss kan det bli en tradition, säger han.

Även Ulrika Hållinder hoppas på en fortsättning.

– Gävle behöver en fest, säger hon.

Marie Johnson och Ulrika Hållinder på Synsam ser fram emot Stadsfesten. – Det är lätt att glömma bort alla småbutiker längs Södra Kungsgatan, vi förtjänar uppmärksamheten, säger butikschef Marie Johnson.


Erik Wikström

erik.wikstrom@gd.se

Annons

Annons

Till toppen av sidan