Annons

Annons

Annons

Gävle

Hyllad Zara tillbaka i Gävle

Zara Larsson är tillbaka i Gävle för en kväll och fick precis som hon ville, publiken jublade när hon sjöng hitlåten "Uncover" på stadsfesten. Sen gick tjejen som sägs bli nästa svenska stjärnskott ut och hade kul med kompisarna från Helges.

Hon är bara 15 år men spås en lysande karriär.

För bara några dagar sedan kom hon hem från tre jobbdagar med skivbolaget Sony i New York och på fredagskvällen stod hon på scen vid festivalen i Karlskrona.

– Drömmen är att slå i USA. Slår man där så slår man överallt. Men för att det ska funka måste man vara där. Det räcker inte med att åka dit en vecka åt gången, säger hon.

Vi sitter på en parkbänk på Esplanaden, ett par timmar innan hon ska upp på scen. Förra sommaren sjöng hon på Sommaryran i Stenebergsparken.

Det är Helges All Stars som står för den starka knytningen till Gävle. Kontakten togs redan när hon var nio och sen har hon återvänt många gånger genom åren för att öva med Johan Jämtberg tillsammans med kompisar som till exempel Molly och Frida Sandén och Alice Svensson.

Annons

– Jag skulle kunna vara med fortfarande. Det är så mycket annat bara, säger hon.

Annons

Och nog är det så allt.

I vintras kom genombrottet med låten Uncover som varit etta på Digilistan och placerat sig både på Sverigetopplistan och på Svensktoppen. Nu är hon nominerad till Rockbjörnen, i klassen "Årets genombrott" tillsammans med bland annat Robin Stjernberg och Yohio.

Uncover släpptes först på youtube.

– Jag trodde jag skulle få typ 100 0000 viewers, men är uppe i sju miljoner nu. Det är helt otroligt. Och jag älskar den låten.

Som tioåring vann Zara Larsson TV4:s Talang, åkte på en kortare sommarturné och släppte en skivsingel. Sen fortsatte hon i femte klass som vanligt.

– Det gick väl inte att göra så mycket med en tioåring, säger hon idag.

Redan då var hon klar över att hon ville bli stjärna.

– Att få sjunga för folk som kommer och tittar på mig är jättehäftigt.

Kvällen är vikt för Church street saloon, vilda västernsaloonen i stan med tio, femton kompisar.

– För oss känns det fantastiskt kul och lite overkligt. Samtidigt. Det är ju samma vanliga Zara och samtidigt vet vi att det hon gör nu är det alla hos oss drömmer om. Men det är inte så många som får möjligheten, säger Johan Jämtberg.

I höst bär det av till USA i omgångar i september, oktober och november. Hemma finns pojkvännen. – Han får väl komma och hälsa på, säger Zara Larsson.

Annons

Zara Larsson har mycket av hjärtat i Gävle fortfarande. Det var här hon fick öva sig i att sjunga allt från hårdrock till ballader på Helges.

Annons

Zara Larsson på scen. Dagens dragplåster på stadsfesten, särskilt för den yngre publiken.

Ett minne. Johan Jämtberg från Helges All Stars och Zara Larsson plus många till var här och showade med en bulgarisk grupp från Junior Eurovision song. – Det började ösregna. Och var väl fem personer som tittade, säger Johan Jämtberg och skrattar.


Lisbeth Schön

lisbeth.schon@gd.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan