Säsongens första tävling för de tolv som gått vidare var en så kallad "Mystery box", en låda med hemligt innehåll. Deltagarna fick i uppgift att göra en rätt av antingen fisk, kyckling eller kött.
För Anders Östbloms del hade juryn valt fisk. Resultatet blev en torskfilé med hollandaise, lökringar och tomatvinegrette. Efter 90 minuters jobb i köket var det dags för juryns bedömning.
Annons
– Åh herregud, det här är bra gjort, sa stjärnkocken och kände krögaren Leif Mannerström när han började skära i fisken.
Annons
Anders kunde nöjt konstatera att hans rätt gick hem hos juryn och han hade inga problem med att gå vidare till nästa veckas program.
– Leif säger "Herrgud", och det är ju inte vem som helst när det gäller torsk som säger det.
– Jag kommer leva på det ett tag, ganska länge till och med, sa han i onsdagskvällens avsnitt.
Se avsnittet med Anders .


Andreas Norinder
andreas.norinder@gd.se