Annons

Annons

Annons

Samlingsplatta med Annabee Nox ska lyfta fram Record Store Day

Det finns en särskild dag för alla möjliga företeelser, så varför inte också "Skivbutikernas dag". Eftersom det är en internationell händelse, som inträffar just i dag den 26 april, så är det gemensamma namnet Record Store Day.

Och Magnus Bergström, som driver Alla tiders skivhandel i Gävle, är också med på ett hörn.

– Naturligtvis är det så, men jag gör det på mitt eget sätt, säger han. Precis som förra året med Science Poption har jag nu varit med och producerat en annan specialskiva som släpps i dag.

Bandet han talar om heter Annabee Nox, en kultgrupp från Vällingby som kom fram via den svenska popvågen i mitten på 1960-talet. Gruppen gjorde spelningar på ungdomsgårdar runt om i Stockholm och småningom ute i landet där Annabee Nox ofta följde Hep Stars i bilspåren.

Annons

Sju singlar gavs ut, men faktiskt inget album. Nu finns det ett sånt, tacka vare Magnus Bergström i Gävle och Uffe Börjesson som mastrat samlingsplattan med singellåtarna och dess baksidor. Allt som allt 14 spår men också ett 15:e med "Bo Bo Boogie Pack" från klassiska Bildjournalens toppskiva nr 4.

Annons

– Singlarna är eftertraktade samlingsobjekt och svindyra att köpa för dem som får tag på någon, säger Magnus.

Rockfire-medlemmen Björn Widing från Gävle var gitarrist de två sista åren 1967-68 och både han och några bandkamrater ska medverka vid dagens evenemang på Alla Tiders Skivhandel. Även Magnus Carlsson från Weeping Willows har aviserat att han ska komma eftersom han älskar skivbutiker som håller lågan levande.

På kvällen ska ju WW spela på Gävle konserthus tillsammans med symfoniorkestern. "The Voice"-vinnaren Ulf Nilsson ämnar också vara på plats och sjunga.

På Record Store Day ska även skivaktuella Simian Ghost från Sandviken delta, fast då vid Bengans butik på Söder i Stockholm.

Syftet med denna hyllningsdag till musiken är att sätta fokus på både bredd och djup i kunskap och sortiment som finns hos alla entusiastiska skivhandlare runt om i landet. Record Store Day inleddes 2008 då Metallica spelade live i skivaffären Rasputin Music i San Francisco.

Annabee Nox. Som bandet såg ut på det glada 1960-talet.FOTO: ULF H HOLMSTEDT

Annons


Stefan Andersson

stefan.andersson@gd.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan