Annons

Annons

Annons

Gävle

Jill Johnson till Gävle i vår

Gärna mer tv. Frågan är bara hur det ska hinnas med.
Efter tv-succén, en kokbok och krogshowande i Stockholm och Göteborg drar Jill Johnson ut på Sverigeturné i vår och besöker Gävle.
- Det gäller att passa på när man är i gång, säger hon till TT.

När Jill Johnsons krogshow flyttade från Hamburger Börs i Stockholm till Rondo i Göteborg efter sommaren stod det rätt snabbt klart att även nästa del av trestegsraketen, en Sverigeturné, skulle bli av.

Nu är programmet spikat. Med start i februari ska 20 orter från Malmö i söder till Luleå i norr få besök.

- Jag är så glad att varumärket och produkten håller för det. Showen utvecklas ju hela tiden, men vi ska försöka att ta med oss det mesta ut, säger hon.

- Jag trodde inte att jag skulle tycka att det var så här roligt att göra samma sak varje kväll. Men när alla andra gör precis som de ska ger det mig väldigt mycket utrymme att improvisera.

Det har annars blivit en hel del avstickare på sistone. Dels med ett kokboksprojekt, dels med SVT-serien "Jills veranda" - ett tv-program som berörde många, inte minst med historien om Doug Seegers som gick från gatumusikant i Nashville till countrystjärna i Sverige över en natt.

Annons

Annons

Suget efter en uppföljare till tv-succén är stort, men tiden har hittills varit för knapp.

- Det är så många kalendrar, så mycket som ska funka. Men alla vill ju, så nog ska vi väl få till det.

Jill Johnson tar emot i sin loge på Rondo, samtidigt som förberedelserna för ännu en showkväll pågår febrilt. Håret ska fixas, sminket ska på plats och så helst en matbit innan det är dags att kliva upp på scenen.

Så ska det rulla på, med ett par shower nästan varje i vecka fram till slutet av april.

- Det är jätteroligt. Men det finns mycket annat jag längtar efter också. Jag vill skriva musik, jag har inte skrivit en låt sedan jag var i Nashville sist, i maj kanske. Jag trodde att jag skulle vara rätt produktiv, men jag är för trött när jag har lediga dagar, säger hon.

Lyckligtvis är dock nästa skiva redan klar - men då handlar det inte om country utan om storband och jazz. "Songs for daddy", som släpps den 22 oktober, är en hyllning till pappan Tommy och fylld av amerikanska klassiker, arrangerade för storband och stråkar av Anders Berglund.

- Jag har pratat om den här plattan länge och ville göra det innan det är för sent, säger Jill Johnson.

- Det här var verkligen en platta för pappa och jag är otroligt glad att jag gjorde den och att han kunde vara med i studion.

Jens Bornemann/TT

Fakta

Jill Johnson

Ålder: 41.

Familj: Maken Håkan och 2 barn tillsammans.

Bor: Utanför Borås.

Karriär: Slog igenom i Melodifestivalen 1998 med låten "Kärleken är" som vann. Nytt genombrott, som countryartist, med låten "Crazy in love", som kom fyra i Melodifestivalen 2003. Har gett ut sammanlagt 20 skivor och vunnit en Grammis. Belönades med tre priser, däribland för årets program och årets kvinnliga programledare, på tv-prisgalan Kristallen i augusti 2014 för serien "Jills veranda", som utspelade sig Nashville, hennes andra hem.

Annons

Annons

Fakta

Turné till 20 orter

Jill Johnsons turnéplan med krogshowen i vår:

6/2 Alingsås, 7/2 Helsingborg, 13/2 Skövde, 14/2 Linköping, 19/2 Västerås, 21/2 Norrköping, 26/2 Luleå, 27/2 Sundsvall, 28/2 Gävle, 7/3 Örebro, 8/3 Varberg, 13-14/3 Kalmar, 18-19/3 Växjö, 20/3 Kristianstad, 27/3 Uppsala, 28/3 Karlstad, 31/3-6/4 Malmö, 10/4 Lidköping, 11/4 Halmstad, 18/4 Eksjö. (TT)

Den 22 oktober släpper Jill Johnson albumet "Songs for daddy", ett album med låtar tillängnade pappa Tommy. Foto: Adam Ihse/TT

Efter att ha showat på ett och samma ställe i Stockholm och Göteborg tar Jill Johnson sin krogshow ut på turné i vår. Foto: Adam Ihse/TT

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan