Annons

Annons

Annons

Bandy

Här är truppen till Bandypulslandslaget!

Knappt två veckor kvar till landskampshelgen i Hälsingland.
I dag presenteras truppen till Bandypulslandslaget.
– Inte förlorar vi några matcher i år, säger förbundskaptenen Patrik "Palle" Rönnkvist.

Den 5–7 december möts Sverige–Finland, Bandypulslandslaget–Sverige och Bandypulslandslaget–Finland i tre landskamper i Hälsingland. Sverige–Finland möts på Sävstaås på fredagen och Bandypulslandslagets matcher mot Sverige och Finland spelas i Svenska Fönster Arena.

På söndagen spikade förbundskaptenerna Patrik "Palle" Rönnkvist och Peter "Pinch" Törnberg sin trupp. Så här ser den ut:

Målvakter: Erik Persson (Edsbyn), Björn Hellman (Kalix).

Försvarare: Jonas Nygren, Magnus Fryklund (båda i Broberg), Joakim Svensk, Daniel Välitalo (båda i Edsbyn), Oscar Gröhn (Västerås SK).

Mittfältare: Tobias Holmberg (Västerås SK), Mikael Olsson (Västerås SK), Christoffer Fagerström (Vänersborg), Dennis Henriksen (Sandviken).

Annons

Anfallare: Joakim Andersson (Vetlanda), Christian Mickelsson (Vetlanda BK), Simon Jansson (Edsbyn).

Annons

Folkets spelare: Bollnäs Markus Ståhl tvingades lämna återbud – Kalle Mårtensson (Ljusdal) ersätter.

Patrik "Palle" Rönnkvist är mer än nöjd med den trupp som Bandypulslandslaget ställer på benen.

– Det är både spelare som spelat i några år och några nya killar, så det är en bra blandning. Det verkar som att det kan komma att gå rätt fort också. Det finns mycket fart och ett bra skytte som jag ser det, säger Bandypuls landslagets förbundskapten.

– Jonas (Claesson, a-landslagets förbundskapten) har haft vissa spelare som han har velat se i laget, men de spelarna hade vi säkert haft med i alla fall. Vi har diskuterat 25-27 namn fram och tillbaka och sedan har det hänt saker på vägen.

Som till exempel vad?

– David Pizzoni Elfving gick sönder, Niklas Prytz gick sönder, Martin Johansson var också en av de 25 som vi diskuterade. Det tunnade ur lite av sig själv. Sedan dök Välitalo (Daniel) upp lite sent i diskussionen eftersom han inte blev uttagen i Jonas lag. Han var sugen och spela och då är han given i ett sådant här lag, säger "Palle" Rönnkvist.

Var ni till slut överens när ni spikade truppen?

– Vi har inte alltid varit överens, vi har diskuterat hela tiden. Men det är som med allt annat, man tycker inte lika. Men vi har enats i alla fall. Vi har satt ihop ett lag där alla kan få ut det bästa av sig själv tror vi.

Hur har det varit att ta ut ett sådant här landslag?

– Förr har man alltid haft mycket tankar om hur folk tagit ut sina landslag, men när man ska göra det själv märker man att det inte är så jäkla lätt. Att hitta spelare är inte svårt, men att sätta ihop ett lag som funkar – då måste man tänka till lite.

Annons

Och med det här laget satsar ni på att utmana Jonas Claessons a-landslag?

– Ja, inte tror jag att vi förlorar någonting i år. Jag tror att vi är obesegrade när året är slut, det är jag helt övertygad om. Kommer vi in rätt i matchen kommer vi att vinna. Det blir inte lätt att slå oss, säger "Palle" Rönnkvist.

Kliver ni till och med in som favoriter mot Finland?

– Ja, jag tycker att vi ska kunna vinna en sådan match. Det brukar bli bra om grabbarna har kul.

Landskamperna direktsänds gratis på Bandypuls.se och Christoffer Million, som blir lagledare i Bandypulslandslaget, kommer att liverapportera inifrån laget.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan