Annons

Annons

Polisen: Danstillståndet fyller ett syfte

Folk ska ha dansat organiserat på Ockelbo marknad utan tillstånd. På torsdag ska fallet upp i Gävle tingsrätt. – För oss som jobbar med det här är det alltid bra att få rättsfall, säger polisinspektör Lars Ljunggren.

I höstas dömdes två krögare i Uppsala till 5 000 kronor i böter på grund av att folk dansade på deras restaurang – trots att de saknade danstillstånd.

Men i Gästrikland har liknande fall lyst med sin frånvaro i tingsrätten.

– Det har nog varit dåligt med det. Vi har haft några fall där förundersökningarna har lagts ner av olika orsaker, säger Lars Ljunggren, inspektör vid Gävleborgspolisen.

Han ska själv besöka Gävle tingsrätt under torsdagen för att lyssna på förhandlingen där marknadsgeneralen Krister Ederth står misstänkt för brott mot ordningslagen. Brott som han förnekar.

Annons

– Det är av intresse att höra vad tingsrätten tycker om sådana här ärenden, säger Lars Ljunggren.

Danstillståndet har kritiserats för att vara förlegat och många politiker och krögare har krävt att tillståndskravet ska försvinna.

Annons

– Det är en gammal lagstiftning. Men den gäller och ännu har ingen ändrat på den, säger polisinspektören och fortsätter:

– I vår värld fyller lagen ett syfte. Vi får vetskap om vad som är på gång i samhället. Sedan kanske man kan diskutera hur den ska se ut.


Johan Wikén

026-15 96 55
johan.wiken@gd.se

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy