Annons

Annons

Annons

Annons

Ny musiksatsning i gamla Fenix

"Äntligen! På fredagskvällen slår vi upp porten i runda kuren och bjuder in till fest".
Utbrister de unisont, de drivande bakom nystarten på gamla, smått klassiska nattklubben Fenix, på Södra Kungsgatan i Gävle. Numera är det övergripande namnet Star Club efter inspiration från en klubb i Hamburg där både Beatles och Black Sabbath spelade en gång i tiden.

Innertrion i Star Club, som har nypremiär i helgen. Från vänster Joakim Etriksson, Lina Nordin och Mats Pihlstrand.

Annons

– Som vi har jobbat för detta under lång tid inför denna nypremiär på Star Club, säger Joakim Eriksson. Men nu är vi redo och bokningarna har gjorts med rekordfart, de är uppe i ett 50-tal nu.

Lina Nordin har tillsammans med Micke Sköld köpt loss lokalen från den ovanliggande restaurangen Mezopotamya, ett eget kök har iordningställts, en ny bar, scenens ljus och ljud har trimmats in och ett par nya myshörnor har fått både lokala och internationella motiv på väggarna. Uppemot 300 personer kan tas emot.

– Allt ska löpa i musikens tecken, alla sorters musik, och menyn som erbjuds är amerikanskt inspirerad, deklarerar Jocke Eriksson, som tillsammans med Mats "Vargen" Pihlstrand är bokningsansvarig.

Annons

Bland mer eller mindre storheter som kommer märks Per Persson, Sven Zetterberg, Dan Hylander, Noice, Dave Edmunds & Steve Gibbons, Magnum Bonum, Dan Reed, John Lindberg Trio, Factory och Stacie Collins från Nashville.

Annons

– Lisa Lystam är också klar och så sent som på onsdagen fick vi klartecken från Liverpool, alltså bandet från Norrköping som brukar göra Beatles-shower. Ja, det händer något kul varenda dag.

Bredden på utbudet delas via fyra olika klubbar:

Torsdagarna är vikt för Club Ruby Love, där lokala band och artister ska få speltillfällen. Hårdrock på akustiskt vis är en av idéerna som ska genomföras, något liknande som förekommer på Klubb Nebraska i Sjömanskyrkan.

Fredagarna ägnas åt Club Electric med rocken i förgrunden

Lördagarna går under benämningen Highway 61 med inriktning på blues, country och jazz. Club Fenix finns också med och där kommer det i huvudsak att handla om retro, funk och soul.

– Vårt mål är att alla ska ha en anledning att komma hit, säger Jocke Eriksson. Och det är 110 procent livemusik som gäller. Minst tre band i veckan blir det. Kan tilläggas att det även blir After Work med liveband och musikquiz på onsdagarna. Välkände profilen Svante Grundberg kommer att medverka regelbundet som både dj och på annat sätt.

På fredagskvällen blir det premiär med en rad kända profiler och diverse överraskningar.

Första liveakter på scenen blir Captain Grey Band och Damn Sure. Det förstnämnda bandet är nystartat och består av Johnny Sörman (sång och gitarr), Danne Åblom från Rockfire på trummor, Matte Westlund på hammond och Johan Sohlberg på bas. Temat är 1970- och 80-talets hårdrock.

Annons

På lördagen blir huvudnumret The Rockarounds med Jerry Williams gitarrist Janne Oldaeus, Micke Finell, Ingemar Dunker och Tommy Cassemar. Från Sandviken kommer Olle Tjern tillsammans med gäster som Amanda Örtenhag, Janne Hall och Lovisa Hellsten.


Stefan Andersson

026-159640
stefan.andersson@gd.se

Annons

Annons

Till toppen av sidan