Annons

Annons

Annons

Gävle centrum

Hits For You - bäddat för succé

GD var med under onsdagens generalrepetition inför galapremiären av Hits For You. Gillar du hits från förr, okonstlad och fartfylld underhållning och humor är detta helt klart för dig. På fredag 28 augusti är det premiär.

Det här är en recension.Analys och värderingar är skribentens egna.

Att Gävle är en stad som uppskattar underhållning utan krusiduller och konstigheter är ingen nyhet. Inte heller att restauranger och krogar engagerar många Gävlebor.

Dinnershow-palatset Hits For You i Bankhuset kan fungera som en slags galjonsfigur för vad de flesta Gävlebor gillar. Här finns både hits som alla kan, mat och alkohol i ett. Inget hymlande om att anslaget är kommersiellt. Kan det bli mer Gävle?

Bokningsläget ser fint ut enligt arrangörerna. Premiärhelgen är fullbokad och fler platser framåt hösten ända fram till jul. Hittills ska 25 000 själar ha sett showen totalt på tidigare platser där de uppträtt. Vissa så nöjda att de går flera gånger.

Annons

Under onsdagen hölls en generalrepetition som kombinerades med att bjuda in nära och kära, media, affärspartners med flera. Observera att detta inte är en recension utan mer konsumentupplysning.

Annons

Vd:n och huvudpersonen själv, Henrik Sundström, hade bokat platserna längst fram åt mamma och pappa, vilka fick en applåd. Värmde upp och pausunderhöll gjorde flinka barpianisten Tony Westland.

Showen börjar med att Henrik Sundström hälsar välkommen från ett podium i mitten av lokalen. Därefter presenterar kocken maten.

Först ut på stora scen är Björn Skifs "Det blir alltid värre framåt natten". Den där när han glömde texten och sjöng "Röppni fälls" I Eurovision, ni vet. Än så länge är trion Henrik Sundström, Maria Doverud och Anna Lidman klädda i lila silkesskjortor med logotypen Hits For You på ryggen. Sedan följer ett medley framfört sittandes med svenska örhängen.

Här börjar jag undra om det inte ska bli lite glammigare klädsel. Troligen är konceptet uttänkt, då en video visas för oss som skickligt målar upp de tre huvudpersonernas karaktärsdrag. Henrik framstår som den lite träige som vill göra roliga skämt, Maria som den tokiga schlagerälskaren och Anna som neutral.

Därefter kommer ett 70-talsdiscomedley med alla klädda i färgglada kostymer. Och just medleyn med en röd tråd sett till epok, genre, land är genomgående för kvällen. Är det en låt du inte gillar behöver du inte vara orolig, för den är snart avlöst av nästa ändå.

Många av låtarna som framförs under kvällen är av typen: "gå till Bilagan valfri kväll och du kan vara säker på att någon kommer köra den här". Dock är musikbakgrunderna inga blipblop-midi-karaoke-versioner utan inspelade med band. Det hörs och det låter proffsigt.

Annons

Annons

Humorn är genomgående för showen. Henrik Sundström gör till exempel en stenkaks-variant av Frank Sinatras "New York". Av publikens reaktioner att döma, älskar de det. Det klappas och skrattas och skålas.

Timingen är på plats den med. Snabba förflyttningar hör till showens gång. Ingen dans på borden sågs men ena minuten sitter Anna Westin på bardisken, sedan står Maria Doverud i ett hörn och ploff så har Sundström förflyttat sig från scenen till podiet. Det märks att de har repeterat hårt.

Dessvärre var jag tvungen att lämna en bit in i showen och missade ett förmodat 80-talsmedley. Min gissning är att "Girls Just Wanna Have Fun", "Billie Jean" och "It's Raining Men" ingick. Hur det står till med den saken får du reda på om du bokar plats. Det lär bli succé och har potential att bli en ny mötesplats för giftasvuxna Gävlebor över en 30 år sisådär. För det är ju inte enbart dinnershow som erbjuds utan även diskotek, karaoke och pianobar.

Tidigare har jag varit på en liknande tillställning. Den enorma julfesten i Göransson Arena där artister underhåller medan kollegor från allsköns företag äter och dricker ihop. Hits For You var betydligt roligare, mycket på grund av intimiteten i Bankhuset.

LÄS ÄVEN:

Premiärhelgen fullbokad.

Snart öppnar Gävles nya nöjespalats.

Annons

På ett podium i mitten av lokalen showas det, såväl som på huvudscenen och runtom i lokalen.

Annons

Henrik Sundström leder ett dansbandsmedley.

Maria Doverud och Anna Lidman agerar dansbandsflickor från Säffle.

Anna Lidman på bardisken.

Publiken såg ut att trivas.

Anna Lidman framförde ett powerballad-medley med Whitney Houston bland annat.

Varde ljus! Hits For You är här förkunnar Henrik Sundström som faktiskt sjöng "Pärleporten" under kvällen.

Disco-inferno med Maria Doverud, Henrik Sundström (från Sandviken) och Anna Lidman.

Annons


Nils Palmeby

026-15 95 53
nils.palmeby@mittmedia.se

Fakta

Hits For You

Var: Bankhusets tidigare lokaler på Nygatan 18, vid Stortorget Gävle.

När: Öppnar på fredag 28 augusti.

Missa inte recension på gd.se under helgen.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan