Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Undervisning bedrivs bäst i skolan

Och ni skola skola eder, men inte i skolan!

Hur ska man kunna förklara att det går fortare att lära sig svenska om man går i skolan?

Jag känner ett ensamkommande ”flyktingbarn” som vill bli läkare men som nästa gymnasieläsår i Gävle ska tillbringa en stor del av skolveckan utanför skolan. Han ska ”praktisera”!

Är det något slags ny 5:2-diet man hittat på? Två dagar i skolan och tre dagar på en pizzeria tillsammans med en annan som inte heller kan någon svenska. Så illa kan det gå i värsta fall.

Annons

Annons

Jag kan inte begripa varför någon som behöver lära sig svenska ska hänvisas till en arbetsplats två eller tre dagar i veckan. En arbetsplats där det inte finns någon som helst garanti för att kunskaperna i svenska förbättras.

Jag kan förstå att man ordnar med praktik för elever som är skoltrötta, men jag har ingen förståelse varför barn som behöver komma ikapp sina svenska kamrater ska försöka göra det på platser där det inte finns några som helst garantier för någon pedagogisk verksamhet.

Jag tycker systemet med praktik snarast bör upphöra. Barnen behöver undervisning i svenska!

Undervisning tror jag bäst bedrivs i skolan.

Sören Svensson

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy