Annons

Annons

Annons

Mannerström: "Blir en kanonsäsong"

"Sveriges mästerkock" är tillbaka. För jurymedlemmen Leif Mannerström blir det sjätte säsongen i ordningen.
– Jag har längtat efter att det ska dra i gång, säger han.

Sedan premiären 2011 har "Sveriges mästerkock" varit ett av TV4:s underhållningsflaggskepp. Förväntningarna är således höga på den stundande sjätte säsongen och enligt Leif Mannerström kommer de att infrias.

– Det blir en kanonsäsong, det kan jag säga. Vi har ett väldigt bra startfält, väldigt bra casting. Det är intressanta människor som är mycket duktiga för att vara amatörer, säger han.

Leif Mannerström tror att programmets framgångar beror på att tittarna får komma deltagarna nära och på så sätt fattar tycke för dem.

– Många som tittar tar till sig de här personerna. Det är ungefär som att hålla på ett idrottslag, här håller man på deltagare och hoppas att det ska gå bra för dem. Man lever sig in i det och följer dem i tävlingen, säger han.

Annons

Själv trivs Leif Mannerström, som suttit i juryn under samtliga säsonger, mycket bra med att vara en del av "Sveriges mästerkock".

Annons

– Jag har kommit så pass långt i min karriär att jag inte vill gå till någonting som inte är roligt, då ställer jag inte upp. Jag får så många erbjudanden om olika saker och då gäller det att välja de roliga grejerna och det här är en av dem.

Han berättar att han till och med brukar längta efter att inspelningarna ska dra i gång.

– Jag har verkligen sett fram emot att det ska dra i gång. Det är ganska trivsamt att sitta i den här juryn, vi tris väldigt bra ihop och vi är ganska snälla. Inte som en del utländska jurys som gapar och skriker och bär sig illa åt, vi har valt den linjen att vi ska vara ganska hyggliga. Men bestämda naturligtvis, säger Leif Mannerström.

Säsongspremiären av "Sveriges mästerkock" sänds klockan 20.00 på onsdagen.

Leif Mannerström leder "Sveriges mästerkock"-juryn för sjätte gången. "Det kommer att bli en väldigt bra säsong", säger han.

Juryn i "Sveriges mästerkock" utgörs av Leif Mannerström, Markus Aujalay och Mischa Billing.


Linus Brännström/TT

Fakta

Fakta: "Sveriges mästerkock"

• "Sveriges mästerkock" är den svenska versionen av det brittiska tv-formatet "Masterchef" och går ut på att amatörer tävlar i matlagning. Programmet har sänts i TV4 sedan 2011.

• Leif Mannerström och Markus Aujalay har suttit i juryn sedan starten. Under de tre första säsongerna hade de sällskap av Per Morberg, i den fjärde säsongen satt Andes Dahlbom i juryn och från och med förra omgången innehas den tredje juryplatsen av Mischa Billing.

• Den första säsongen vanns av Louise Johansson. Sedan dess har också Sigrid Bárány, Jennie Walldén, Amir Kheirmand och Sandra Mastio korats till Sveriges mästerkock.

• Den sjätte säsongen får premiär i TV4 onsdagen den 13 januari.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan