Annons

Annons

Annons

Annons

Trippel-releasefesten på Fenix ställs in med kort varsel: "Bokaren har hoppat av"

På lördag 13 februari skulle det vara releasefest för de tre albumaktuella Gävleartisterna Ida Long, Mike Granditsky och Adora Eye. Nu ställs spelningen in med kort varsel.

Omslagen till Comedias tre nya släpp som skulle firas på lördag på Fenix.

Annons

Gilla GD Kultur och Nöje på Facebook för fler nöjesnyheter

29 januari släppte Ida Long, Mike Granditsky och Adora Eye album på skivbolaget Comedia. Det drivs av Claes Olson, före detta Gävlebo som även jobbar med management och mycket mer inom musikbranschen. Att det skulle bli en releasespelning på Fenix, före detta Star Club, var bestämt sedan november i fjol.

Mats "Vargen" Pihlstrand tog över konceptet på Södermalmstorg sent förra året, efter att Star Club gått i konkurs. Han skulle jobba som bokare för det nya Fenix, en hyllning till vad stället hette förr i tiden. Hasan Tercan, ägare till Mezopotamya, som ovanvåningens restaurang heter, tog i sin tur över nedervåningen igen - med det nya namnet Fenix.

Annons

Annons

Läs mer: Skivrecension: Ida Long

Claes Olson hör av sig till GD och menar att han har försökt komma i kontakt med Mats "Vargen" Pihlstrand under en lång tid, men att han varit omöjlig att nå. Tills i går måndag, då Ida Long fick tag i honom.

– Han berättade då att han (utan att meddela oss) hoppat av som bokare för Fenix i december. Vi får veta läget först fem dygn före speldatum utan möjlighet att styra om.

Alla andra alternativ i Gävle på lördag är redan bokade, så nu lägger Claes Olson fokus på releasefesten med samma artister på torsdag i Stockholm och på fredag, då Ida Long spelar på festivalen Where's The Music i Norrköping. Något nytt datum i februari är inte heller att vänta. Framöver ska exempelvis Adora Eye ut och turnera i Shanghai, Kina med Elin Lindfors nya projekt Skepp, bland annat.

– Vi finner oss dessvärre nödgade att med kort varsel helt enkelt ställa in. Att under rådande omständigheter försöka göra något på Fenix känns som att ta fart med långfärdskridskor ut på en både ytterst hal och förrädiskt tunn is. Nu försöker vi samla kraft och styra upp en ny gala tidigast i mars eller början av april, skriver Claes Olson.

Hasan Tercan säger till GD att han inte haft vetskap om att det skulle bli en releasespelning på lördag över huvud taget. Detta har varit på Mats Pihlstrands bord, säger han. För två veckor sedan gick de skilda vägar. Men det var först i går måndag Hasan Tercan fick veta att det blivit en dubbelbokning med Trance House Club Sweden (som alltså Hasan Tercan bokat - eftersom han inte vetat om releasefesten).

Annons

Annons

– Jag blev förvånad och irriterad. Han har inte meddelat mig detta. Vi vill fortsätta ha livemusik på Fenix, med schyssta villkor, men det är inte jag som gjort bokningen av releaespelningen. Jag är lojal mot mina bokningar, säger Hasan Tercan.

Det har inte varit livemusik på Fenix sedan Junk Boys spelade 2 januari. Från och med nu är det Hasan Tercan man ska höra av sig till med förfrågningar om att arrangera spelningar och klubbar, understryker han. Han säger också att han gärna ser till att det blir en releasespelning för Comedia-artisterna på Fenix framöver och att han är ledsen över det inträffade.

GD når även Mats "Vargen" Pihlstrand som ger sin version av det inträffade. Han säger att han sa till Hasan Tercan redan i månadsskiftet november/december att han inte kunde hålla koll på Fenix mailkorg och hålla kontakt med band. Tidsbrist verkar vara skälet, då "Vargen" jobbar som bokare med andra projekt. Bokningskontakterna skulle en släkting till Tercan göra, men uppenbarligen har det inte nått fram.

– Det är jättetråkigt att det blivit så här. Banden jag pratar med vill att Fenix ska leva vidare. Det finns så få ställen i Sverige att spela på, framför allt norr om Gävle, säger Mats Pihlstrand.

Han berättar att han ska ha möte med nya intressenter som vill köpa loss undervåningen och driva vidare Fenix i någon form.

– Folk har kontaktat mig om att gå in. Jag vet inte hur realistiskt det är. Men det är folk som vet vad de gör och har erfarenhet.

Annons

Läs mer: Skivrecension: Adora Eye

Läs mer: Skivrecension: Mike Granditsky

Annons

Mike Granditsky kommer i alla fall att synas på Alla Tiders Skivhandel på lördag 13 februari vid 14-tiden och marknadsföra sin senaste skiva "MG2".

Samma kväll som den inställda releasefesten är alltså ett nytt event inbokat i samma lokal. Det är Trance House Club Sweden som ska ha tema electrohouse med Dj Vander Palm och DJ Jeybaze mellan 22-02.

...

Håll koll på de största nöjesnyheterna – ladda ner Gefle Dagblads nya app här, till Iphone eller till Android!

Affisch för det nya eventet på lördag: Trance House Club Sweden.


Nils Palmeby

026-15 95 53
nils.palmeby@mittmedia.se

Annons

Annons

Till toppen av sidan