Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Min åsikt är att det är fel att sova med full betalning

Svar till "Ytterligare en skattebetalare": Om du läst min insändare mer noggrant så fanns ett förslag på att på en station med mer belastning så skulle det också vara mer arbetstid och mindre jour i schemat. På en med mindre belastning så blir det mer jour och mindre arbetstid i schemat.

Mer läsning: I Ockelbo och Los finns inga hårt belastade avdelningar nattetid

Du skriver att avundsjukan inte får styra och att inte hitta på arbetsuppgifter men mitt förslag om att till exempel hjälpa till på akuten är ingen påhittad arbetsuppgift. Akuten finns och är fullt verklig.

Annons

Har man sin placering i Los eller Ockelbo så tillhör man förmodligen den station som får mer jour och mindre arbetstid i schemat och naturligtvis så blir det då följaktligen inget jobb på någon akut eller vårdavdelning eftersom det inte finns någon. Och ja, visst vill vi alla ha kompetent hjälp när vi behöver det.

Annons

Du verkar lika insatt i detta som jag och att jobba 100 procent samtidigt som man läser till en specialistutbildning på heltid borde inte gå ihop om det är kompetens man eftersträvar. Om det inte är så att man har väldigt mycket ledig tid i sitt ambulansschema, för under utbildningen finns inte mycket ledig tid.

Du nämner också hur mycket borta man blir från familjen. Alla som jobbar inom en 24 timmars verksamhet med jour, till exempel sjukvård, poliser och brandmän jobbar dessa arbetstider och det bara är så. Hur svårt kan det vara? Vi kan ju inte stänga. Förmodligen valde vi dessa yrken alldeles själva en gång i tiden för det var något vi var intresserade av.

Att man från ambulansen tycker det här blir en försämring förstår jag och försämringar vill man ju inte ha. Men om man ser det utifrån vad jag som skattebetalare får både i kompetens och valuta för pengarna så är det fel att sova med full betalning. Det är min åsikt.

Skattebetalare med insyn

Läs mer: Var får man betalt för att sova?

Läs mer: Ni föregår den politiska processen

Annons

Läs mer: Oro för nattjour inom ambulansen – nu analyseras riskerna

Annons

Läs mer: De får arbeta mer med sämre betalt – här är förslaget som upprör ambulanspersonalen

Läs mer: Jag har inte sovit gott en enda natt sedan jag började på ambulansen

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy