Annons

Annons

Annons

Här avslöjar Slick Citys ägare bakgrunden till namnbytet

Att Heartbreak Hotel nu heter Slick City är tydligare för besökaren. Det menar ägaren Jonas Levin som också slipper en årlig avgift.

Tv-klippet: Jonas Levin berättar hur svårt det var att byta namn till Slick City och vilka fördelarna är med namnbytet.

Jonas Levin har jobbat på det gamla Heartbreak Hotel sedan 15 år tillbaka. 2013 tog han över driften från Karin Formgren och äger i dag krogen tillsammans med Filip Karlsson, som framför allt fokuserar på köksverksamheten. Slick City associeras i första hand som en nattklubb, men har även quiz, lunch, skollunch för Realgymnasiet och catering - så även till Järnvägsmuseet.

Läs även: Se nostalgiska bilder från Heartbreak Hotel, Wictoria och Garbo

Annons

Under Jonas Levins första tid som chef satsades på sportbarskonceptet - redan välprövat i Gävle. Det är en av de saker som har fasats ut. I dag är det huvudsakliga målet att Slick City ska vara en nattklubb. Publiken är i synnerhet mellan 18-40 år. Ungefär samma publik som Allstar riktar sig mot. Och Jonas Levin känner att vinden blåser rätt nu. Någonting hände omkring sommaren 2015 - Slick City har ökat i popularitet är känslan.

Annons

Invändigt har Slick City redan fräschats upp i ljusare färgskalor än innan. Utvändigt kommer det hända saker de närmsta veckorna. Alla inaktuella anslag försvinner och bitar av glaset ska frostas och strajpas.

Mest tydligt är skylten som kom på plats förra veckan, vilken Vävaren-företaget Fyris Neon står bakom. Den är inte helt färdig än, men drivs av solursprincipen. Så fort det blir mörkt tänds den upp och blir då vit.

Namnet Slick City var tidigare namnet på klubben nere i källaren och myntades 2004. Logotypen är densamma i dag. Med tungan längst ut på y:et ger den en känsla av Rolling Stones logga.

– Jag funderade på att byta namn direkt när jag tog över för tre år sedan. Men det blev inte så då. Heartbreak är ett så starkt varumärke och förknippat med krogen. Sen har jag hört snacket och beslutet har vuxit fram. Är man 18-25 säger man Slick City. Är man 30 plus kanske man säger Heartbreak och är man 50 plus: Wictoria.

Det var rätt att byta nu helt enkelt. Beslutet tog Jonas Levin i höstas. Det innebär att Slick City nu slipper betala en årlig summa till Lennart Karlssons bolag. Han sitter i mäktiga Stureplansgruppens styrelse och var den som startade upp Baldakinen i samma lokaler som Slick City, 1971. Karlsson var även den som byggde upp Heartbreak Hotel tillsammans med Jerry Williams. Till början var det en kedja med fyra filialer i Sverige.

Annons

Varför tror du Slick City/Heartbreak engagerar så många Gävlebor?

Annons

– Det är som en institution. Det har berört så många i Gävle i olika generationer. Och även om det funnits dippar har krogen alltid varit väldigt populär.

Från och med nu lär Jonas Levin slippa svara på telefonsamtal om det går att boka rum, när Heartbreak Hotel är ett minne blott. Och kanske kan nya besökare lockas stället.

– Det känns som om vi fick lite mer spontangäster på besök i Gävle i helgen som gick.

Vad är visionen för Slick City?

– Att Slick City ska finnas kvar minst lika länge som Heartbreak Hotel. Att vi hänger med i tiden och att vi är Gävles ledande nattklubb.

Inbäddat innehåll

Jonas Levin under Slick Citys nya skylt.

Jonas Levin, ägare till Slick City berättar att tavlorna som syns i bakgrunden kommer bytas ut i framtiden. De föreställer Elvis Presley och är därmed en symbol för det gamla Heartbreak Hotel.

Så här ser skylten ut kvällstid.

Jonas Levin under Slick Citys nya skylt.


Nils Palmeby

026-15 95 53
nils.palmeby@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan