Annons

Annons

Annons

Gävle

Allt mer poppis med loppis – nu flyttar Ria till större lokaler i Gävle

Rias second hand i Gävle lämnar sina nuvarande lokaler på Brynäs i augusti. "Vi har en växande kundgrupp och behöver mer ändamålsenliga lokaler", säger styrelseordföranden Lennart Sjögren.

Det har bara gått fem år sedan den ideella, kristna organisationen Hela Människan Ria flyttade sin second hand-verksamhet till den gamla postterminalen på Brynäs.

Läs mer: Ria i bra sits efter flytt

Tidigare höll försäljningen till på andra sidan gatan där Ria har sin verksamhet för hemlösa. Men nu är det alltså dags att flytta igen.

– Vi har sökt bättre och mer ändamålsenliga lokaler. De nuvarande är lite trånga och dessutom i flera plan med lager och butik. Vi har haft dialog med vår hyrevärd Diös som har erbjudit oss en ny och större lokal där parkeringsmöjligheterna dessutom är mycket bättre, säger Lennart Sjögren.

Annons

Annons

Den nya lokalen, där nätbutiken Partykungen tidigare hade sitt lager, ligger granne med Praktiska gymnasiet på Näringen.

– Det är en perfekt lokal som gör det möjligt för oss att växa. Det blir en större butik och ett större kafé och så får vi mer arbetsplats där vi kan ta hand om allt gods som Gävleborna skänker, säger Lennart Sjögren.

Hit, till Näringen, planerar Ria att flytta sin second hand-verksamhet.

Bild: Maria Carlsson

Sedan Ria flyttade in i gamla postterminalen på Brynäs har verksamheten blivit allt mer trångbodd.

– Det är ett väldigt stort intresse för second hand. Vi har ett stort inflöde av varor och en växande kundgrupp, säger Lennart Sjögren.

Han tror att människor känner att de gör en god gärning när de handlar begagnat.

– När man återanvänder prylar bidrar man i allra högsta grad till ett hållbart samhälle och våra intäkter går till att hjälpa utsatta människor i Gävle. säger han.

Det nya läget är något mindre centralt, men Lennart Sjögren är säker på att kunderna kommer att hitta dit i alla fall.

– Det är gångavstånd från Öster och en busshållplats precis utanför. Många av våra kunder är trogna och återkommer gång på gång, säger han.

Annons

Flyttlasset går den första augusti. Han räknar med att det kommer att ta ett par veckor att ställa i ordning allt och att butiken kan öppna på nytt i mitten av augusti.

Läs mer: Lyckad loppisstart när Ria slog upp dörrarna


Maria Carlsson

026-15 96 25
maria.carlsson@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan