Annons

Annons

Annons

Annons

Fotboll

Mycket positivt för P15 på elitlägret: "Kan inte vara annat än nöjd"

Det blev en vinst, en oavgjord och en förlust för Gestriklands P15 – men ibland handlar allt inte om resultat.
– Vi vill se att det vi tränar på syns i spelet och i fredagens match gick det verkligen hand i hand och då kan man inte vara annat än nöjd, säger tränare Jocke Carlsson.

Det började med en vinst mot Jämtland/Härjedalen men det var egentligen efter förlusten mot Bohuslän som spelet verkligen klaffade för laget.

Mot Bohuslän blev det lite enklare misstag som fällde när man tappade boll i fel lägen.

– Bohuslän spelade på ett väldigt aggressivt sätt som våra spelare inte är vana vid och då blev vi straffade. Men vi lärde oss av det och mot Hälsingland landade alla delar på plats och vi spelade precis som vi vill i allt från hur vi vill återövra bollen till hur vi vill spela oss framåt i anfallet, säger Carlsson.

Annons

Annons

Hur tycker du att det har gått?

–Jag tycker att det har gått alldeles utmärkt, vi fick ut det vi önskade innan vi åkte. Vi jobbar inte med resultat, även fast det i alla spel går ut på att vinna, utan vi ville utbilda och utveckla våra spelare och det har vi gjort. Alla spelare är väldigt lyhörda och nyfikna så de har verkligen tagit in det vi tränat på.

Vad är det speciellt som har blivit bättre?

– Hur man värderar situationerna tror jag. Vilka beslut man ska ta, när man ska slå kortare eller längre passningar till exempel och hur man varierar spelet, säger Carlsson.

Resultat

Jämtland/Härjedalen 2–1

Bohuslän 0–5

Hälsingland 1–1


Elin Öhlund Svensson

026-15 93 80
elin.ohlund@mittmedia.se

Annons

Annons

Till toppen av sidan