Annons

Annons

Annons

Gävle

Ägaren vill sälja Allstar – vite tog knäcken på restaurangen

Att tvingas betala 800 000 kronor i vite skulle bli "väldigt kännbart", sa Allstar-ägaren Jürgen Eriksson till Gefle Dagblad i april. Nu vill han sälja rörelsen.

Enligt en dom i kammarrätten har restaurangen och nattklubben Allstar i Gävle inte registrerat all försäljning vilket har gjort att Skatteverket inte fått in korrekta uppgifter.

Sportbaren Allstar är till salu.

Bild: Jörgen Svendsen

Annons

Redan i augusti 2014 fick Allstar ett föreläggande med en uppmaning om att erbjuda alla besökare kvitto. När två kontrollbesök visade att nattklubben inte hade åtgärdat bristerna dömdes vitet ut.

Sedan dess har Allstar överklagat domen till förvaltningsrätten i Falun som sänkte summan till 300 000 kronor. Den domen överklagades i sin tur av Skatteverket som fick rätt i kammarrätten.

Jürgen Eriksson är vd för bolaget GRS restaurang och sportbar AB som äger Allstar. När Gefle Dagblad pratade med honom i april kallade han kammarrättens dom för "orättvis och fel".

Annons

– Att tvingas betala vitet skulle vara väldigt kännbart. Allstar skulle kanske inte att sluta existera, men vi skulle nog få göra en del förändringar, sa Jürgen Eriksson då.

Han berättade också att företaget skulle söka prövningstillstånd för att överklaga domen till Högsta förvaltningsdomstolen.

Enligt uppgifter till Gefle Dagblad vill han nu sälja restaurangen och nattklubben. Förutom vitet på 800 000 kronor hade rörelsen i slutet av juni en skatteskuld på 135 000 kronor.

I ett sms till Gefle Dagblad bekräftar Jürgen Eriksson att företaget inte har fått prövningstillstånd i Högsta förvaltningsdomstolen och att det "givetvis får konsekvenser".

Läs mer: Allstar slarvade med kassan – får betala 800 000 kronor

Läs mer: Allstar tar strid om vitet på 800 000 kronor: "Orättvist och fel"

Annons

Läs mer: Allstar stoppas från att ha öppet till 03 – här är krogarna som får det


Erik Wikström

026-15 96 29
erik.wikstrom@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan