Annons

Annons

Annons

Gävle

Ny ventilation i Andersbergshallen försenas igen – pengar saknas

Det blev ingen lösning på luftproblemen i Andersbergshallen till hösten som utlovats. Pengar har saknats. Först i oktober kommer den nya ventilationen att installeras – och då bara i delar av lokalerna.

GD har flera gånger berättat om de brister som finns i Andersbergshallen i Gävle. Den 40 år gamla sporthallen används flitigt, på dagtid av skolan och på kvällar och helger av idrottsföreningar, och har hunnit bli rejält sliten.

Läs mer: Dålig luft, dammråttor och nerkissade toarullar – nu har barnen ledsnat på bristerna i Andersbergs sporthall

Annons

Det största problemet är att ventilationen sedan länge inte fungerar som den ska. Luften i hallen är inte bra och idrottsföreningarna har varit mycket kritiska. De har stött på hos Gavlefastigheter för att få ventilationsanläggningen utbytt men inget har hänt.

Annons

I januari i år kom så besked från Gavlefastigheter att ny ventilation skulle installeras i hallen under sommarlovet. Men nu är lovet slut och ingen ny ventilation finns på plats.

Projektet har återigen måst flyttas fram, enligt Peter Egerfält, förvaltare vid Gavlefastigheter.

– Andra projekt har fördyrats. Därmed har det blivit mindre pengar över till det här. Vi har bara en påse pengar att röra oss med, säger han.

Peter Egerfält, Gavlefastigheter.

Nu försenas projektet och delas dessutom upp i etapper. Planen i dag är att själva idrottshallen ska få ny ventilation i oktober. För omklädningsrummen och källarutrymmena gäller att ny ventilation ska installeras under nästa år.

Arbetet med att installera ventilationen i hallen kommer att ta fem veckor. Under byggtiden kommer det inte gå att bedriva verksamhet i hallen på vanligt sätt. Under en eller två veckor blir det helt stopp, då måste hallen hållas stängd. Övriga veckor kommer delar av hallen att vara avstängd.

Det här påverkar såväl skolan som idrottsföreningarna som under den här tiden inte kan använda hallen fullt ut.

Annons

– Alternativet hade varit att vi skjutit fram projektet till jullovet. Men vi såg det som viktigare att ändå åtgärda problemen så snart som möjligt. Under en av de veckor som hallen kommer att vara helt stängd är det höstlov så skolan kommer inte att beröras så mycket ändå, säger Peter Egerfält.

Annons

Den nya ventilationen i Andersbergshallen beräknas kosta totalt fyra miljoner kronor.

Läs mer: Efter år av dålig luft – nu ska Andersbergshallen få ny ventilation

Läs mer: Så är formen på din gympasal


Björn Hanérus

026-15 96 34
bjorn.hanerus@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan